eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Márton Anna (b) és a német Julika Funke a Zarándi Csaba kard csapat világkupaversenyen a BOK Sportcsarnokban 2021. március 14-én. A magyar csapat gyozött a német csapat ellen és bekerült a legjobb 8 közé.
Nyitókép: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

Nem lesz ez normális olimpia a női kardozók vezetője szerint

Érmes reményekkel készülnek a tokiói olimpiára a magyar kardvívók. A női válogatott szövetségi vezetőedzője, Gárdos Gábor egyéniben Márton Annát és Pusztai Lizát is a legjobb nyolc közé várja.

Márton Anna ötödik, Pusztai Liza hetedik a világranglistán, ez nagy fegyvertény – mondta az InfoRádióban Gárdos Gábor, aki amellett, hogy a női kardválogatott szövetségi edzője, többek között Márton Anna mestere is. Hozzátette, hogy Katona Renáta folyamatosan csapattag, nagyon bízik a hármasukban, a tartalék 18 éves Battai Sugár pedig ahányszor beállt a csapatba, mindig jól teljesített.

Az egyéni és a csapatcélok összehangolása szempontjából fontos, hogy a két verseny között négy nap van. A mester elismerte, hogy egy olimpián az egyéni eredményesség, az egyéni célok mindig nagyon fontosak.

„Márton Annának és Pusztai Lizának az első nyolcba kerülést céloztam meg, a női kardcsapatnak is, de nagy bravúr lenne,

ha megvernénk Dél-Koreát a négy közé jutásért, és akkor kétszer vívhatunk éremért.

Szóval a cél az, hogy Dél-Koreát verjük meg az elődöntőért” – fogalmazott Gárdos Gábor.

A szövetségi kapitány úgy látja, már az, hogy a fegyvernemben mind a két nem magyar csapata kijutott az olimpiára, nagy erőt mutat, hiszen ez rajtunk kívül Európából csak az olaszoknak és az oroszoknak sikerült. „Talán azt is lehet mondani, hogy kvalifikálni nehezebb, mint megnyerni az olimpiát” – adott súlyt a magyar kardozók kvalifikációs eredményének.

„Nem lesz ez egyszerű olimpia, nem lesz ez normális olimpia – mondta Tokióról. – Az lesz a legnagyobb kérdés, hogy tudnak a versenyzők hozzászokni a szigorú körülményekhez. Ha ezeket át tudják vészelni, félre tudják tenni, akkor nagyon szép sikereknek nézünk elébe.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×