INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

novák katalin

fidesz

európai néppárt

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonfelújítási támogatások utalásáról tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2021. február 9-én.

Novák Katalin: sok párt szándékozik együttműködni a Fidesszel

Infostart

A Fidesz alelnöke az új jobboldalról és Petry Zsolt ügyéről is beszélt.

A Fidesz élvezni a nagyobb mozgásteret és szabadságot jelentő függetlenséget az Európai Néppártból való kilépés után – mondta a Magyar Nemzetnek Novák Katalin.

„Valóban sok párt szándékozik a jövőben együttműködni a Fidesszel. Személyesen is rengeteg visszajelzést kapok néppártos barátainktól, akik kifejezik sajnálkozásukat, hogy már nem egy pártcsaládhoz tartozunk, de bizakodnak abban, hogy a jó kapcsolat a jövőben is fennmarad” – fejtette ki a Fidesz alelnöke.

Hozzátette, komoly esélyt lát arra, hogy lesznek olyan pártok, amelyek formálisan is elszakadnak majd a néppárttól a jövőben. Az pedig biztos, hogy számos olyan párt van egykori pártcsaládunkban, amelyek továbbra is együttműködnének a Fidesszel.

Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Matteo Salvini, az olasz Liga vezetőjének április 1-jei, budapesti találkozóján az hangzott el, hogy újjá kell szervezni az európai jobboldalt. Novák Katalin szerint az új jobboldaliság olyan lesz, amely igent mond a szabadságra, az emberi méltóságra, a családra, a nemzetre és a kereszténységre, de határozottan nemet mond a migrációra, a birodalmi logikára, a kommunizmusra, az antiszemitizmusra és a cenzúrára.

„Az új jobboldal nem rébuszokban beszél, nem brüsszeli bikkfanyelvet használ, és olyan problémákkal foglalkozik, amelyek valóban érdeklik az embereket.

Arra keresi a választ, hogyan tudja Európa visszanyerni a versenyképességét úgy, hogy megőrzi gazdag kultúráját, gyökereit.”

Beszélt Petry Zsolt ügyéről is. A magyarországi interjúja után a Hertha kapusedzőjének menesztése szerinte nem jelentéktelen ügy.

„Ma előfordulhat Európa vezető országában, hogy valakit azért, mert – egyébként toleráns módon – megfogalmazza a német fősodortól eltérő véleményét, elbocsássanak és az egzisztenciáját kockára tegyék. Ez félelmet kelthet az emberekben, és oda vezet, hogy nem merik vállalni a véleményüket. Van, amikor egyesek vélelmezik, hogy valakit a véleménye kinyilvánítása miatt ér hátrány. Petry Zsolt esetében azonban ez nem vélelem, hiszen a Hertha vezetése büszkén kijelentette, hogy erről van szó. Mindezt annak ellenére tették, hogy maguk is elmondták, a magyar edző nem homofób, hanem toleráns személy, aki ráadásul kiváló szakember, és csak a kijelentése tartalmával nem értettek egyet. Elképesztő, hogy ma Németországban a sajtó teljes nyilvánossága előtt megteheti ezt egy munkáltató. Az pedig különösen felháborító, hogy Michael Roth, a németek európai ügyekért felelős minisztere ezután lelkendezve üdvözölte a klub döntését.”

A családok felelős tárca nélküli miniszter reméli, hogy Petry Zsolt a német jogrendszerben elégtételt kaphat.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018