INFORÁDIÓ
2021. május 12. szerda
Pongrác

novák katalin

fidesz

európai néppárt

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonfelújítási támogatások utalásáról tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2021. február 9-én.

Novák Katalin: sok párt szándékozik együttműködni a Fidesszel

Infostart

A Fidesz alelnöke az új jobboldalról és Petry Zsolt ügyéről is beszélt.

A Fidesz élvezni a nagyobb mozgásteret és szabadságot jelentő függetlenséget az Európai Néppártból való kilépés után – mondta a Magyar Nemzetnek Novák Katalin.

„Valóban sok párt szándékozik a jövőben együttműködni a Fidesszel. Személyesen is rengeteg visszajelzést kapok néppártos barátainktól, akik kifejezik sajnálkozásukat, hogy már nem egy pártcsaládhoz tartozunk, de bizakodnak abban, hogy a jó kapcsolat a jövőben is fennmarad” – fejtette ki a Fidesz alelnöke.

Hozzátette, komoly esélyt lát arra, hogy lesznek olyan pártok, amelyek formálisan is elszakadnak majd a néppárttól a jövőben. Az pedig biztos, hogy számos olyan párt van egykori pártcsaládunkban, amelyek továbbra is együttműködnének a Fidesszel.

Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Matteo Salvini, az olasz Liga vezetőjének április 1-jei, budapesti találkozóján az hangzott el, hogy újjá kell szervezni az európai jobboldalt. Novák Katalin szerint az új jobboldaliság olyan lesz, amely igent mond a szabadságra, az emberi méltóságra, a családra, a nemzetre és a kereszténységre, de határozottan nemet mond a migrációra, a birodalmi logikára, a kommunizmusra, az antiszemitizmusra és a cenzúrára.

„Az új jobboldal nem rébuszokban beszél, nem brüsszeli bikkfanyelvet használ, és olyan problémákkal foglalkozik, amelyek valóban érdeklik az embereket.

Arra keresi a választ, hogyan tudja Európa visszanyerni a versenyképességét úgy, hogy megőrzi gazdag kultúráját, gyökereit.”

Beszélt Petry Zsolt ügyéről is. A magyarországi interjúja után a Hertha kapusedzőjének menesztése szerinte nem jelentéktelen ügy.

„Ma előfordulhat Európa vezető országában, hogy valakit azért, mert – egyébként toleráns módon – megfogalmazza a német fősodortól eltérő véleményét, elbocsássanak és az egzisztenciáját kockára tegyék. Ez félelmet kelthet az emberekben, és oda vezet, hogy nem merik vállalni a véleményüket. Van, amikor egyesek vélelmezik, hogy valakit a véleménye kinyilvánítása miatt ér hátrány. Petry Zsolt esetében azonban ez nem vélelem, hiszen a Hertha vezetése büszkén kijelentette, hogy erről van szó. Mindezt annak ellenére tették, hogy maguk is elmondták, a magyar edző nem homofób, hanem toleráns személy, aki ráadásul kiváló szakember, és csak a kijelentése tartalmával nem értettek egyet. Elképesztő, hogy ma Németországban a sajtó teljes nyilvánossága előtt megteheti ezt egy munkáltató. Az pedig különösen felháborító, hogy Michael Roth, a németek európai ügyekért felelős minisztere ezután lelkendezve üdvözölte a klub döntését.”

A családok felelős tárca nélküli miniszter reméli, hogy Petry Zsolt a német jogrendszerben elégtételt kaphat.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018