eur:
392.43
usd:
367.23
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Müller Cecília országos tisztifőorvos beszédet mond az Idősek Tanácsának ülésén a Karmelita kolostorban 2020. november 2-án. Müller Cecília úgy fogalmazott, hogy gőzerővel fejlesztik a magyar védőoltást, és jól állnak.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Rendőrök Müller Cecília otthonánál

Még mindig nincs meg a fenyegető, aki az országos tisztifőorvos életére tört, ezért minden lépését rendőrök figyelik.

Az incidens részleteit február eleje óta teljes homály fedi, a hatóságok a felderítés eddigi esetleges eredményeiről sem nyilatkoznak. Pár nappal ezelőtt mindössze annyit közölt a Blikkel a rendőrség, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást.

Míg régen a fenyegetések jellemzően postai úton, névtelen levelek formájában érkeztek, a technika fejlődésével ez is megváltozott, és átkerült az online térbe. A lap által megkérdezett kiberbiztonsági szakértő szerint egy ilyen típusú nyomozáshoz sok energiára és erőforrásra van szükség, de

a tettesek jellemzően elkövetnek olyan, akár apró hibákat, amik a lebukásukhoz vezetnek.

Amíg azonban szabadlábon van a fenyegető, Müller Cecília érthető módon védelemre szorul, aminek módja minden állami vezető esetében egyedi. A Blikk megbizonyosodott róla: a tisztifőorvos vidéki házát figyelik a rendőrök, nagyjából félóránként elhajtanak előtte. Ha gyanús, ismeretlen autó jelenik meg a környéken, a rendőrök érdeklődnek a sofőrnél az utazás célja felől.

De kell-e féltenie az életét Müller Cecíliának?

A klinikai szakpszichológus szerint a fenyegetőzők általában nem váltják be ígéreteiket. Az ilyen ember igazságkereső, és elégtételt akar venni a vélt vagy valós sérelmén, az agresszivitását pedig abban éli ki, ha másban félelmet kelt. A fenyegető általában erősen szorongó, ideges, feszült személy, aki nem tudja kezelni a dühét és a stresszt, amit az az életmódváltás is kiválthat, ami mostanában mindenkit jellemez – magyarázta a lapnak Végh József.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×