eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Koronavírustesztre érkezőket vár egy egészségügyi alkalmazott egy panamavárosi autós tesztközpontban 2020. július 14-én. Panamában eddig 48 096 koronavírussal fertőzöttet azonosítottak, 960-an életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Bienvenido Velasco

Minden eddiginél több halálos áldozatot követelt egy nap alatt a járvány Magyarországon

A keddi adatok szerint elhunyt 252 beteg. Kétszázezerhez közelít az jelenleg fertőzöttként nyilvántartottak száma. Semmi lassulás: egy nap alatt mintegy 600-zal nőtt a kórházban kezeltek száma - ez napi egy "nagykórháznyi" koronavírusos beteget jelent. Egy nap alatt közel ötvenezer első oltást adtak be az országban.

A központi tájékoztató oldalon megjelent összeállítás szerint 5481 újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt (valószínűleg még érvényesül a szokott hétvége-hatás, vagyis hogy a hétvégén kevesebb a teszt és így a regisztrációba kerülők száma is). A napi új betegek száma egyébként a múlt szerda óta a legalacsonyabbnak számít. A járvány kezdete óta összesen 586 123 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 252 többségében idős, krónikus beteg – ez szomorú rekord a hazai koronavírus-járványban (a legmagasabb adatot eddig március 20-án közölték, akkor 227 áldozatról érkezett jelentés.

Az elhunytak száma a járvány tavaly tavaszi kezdete óta 18 703 főre emelkedett.

A gyógyultak száma 378 176-ra nőtt, viszont az aktív fertőzöttek száma is 189 244 főre emelkedett.

Egy nap alatt 597-tel nőtt a kórházban ápoltak száma, ez "egy nagykórháznyi" beteget jelent,

ugyanis majdnem annyi, mint ahányan a legtöbb beteget kezelő Semmelweis Egyetem klinikáin jelenleg is ellátásra szorulnak (629 fő; a második legtöbb beteget – 542 embert –a Debreceni Egyetemen kezelik - a teljes listát hétfőn közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos).

Jelenleg összesen 11 873 koronavírusos beteget ápolnak az egészségügyi intézményekben. Közülük 50-nel többen, 1389-en vannak lélegeztetőgépen.

Továbbra is Budapesten és Pest megyében került be egy nap alatt a legtöbb új fertőzött a statisztikába. Vidéken Szabolcs-Szatmár-Bereg, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Bács-Kiskun megyében a legrosszabb a helyzet.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Hatósági házi karanténban 50 096-an vannak, a mintavételek száma 4 334 584-re nőtt.

A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak.

"Kérjük, hogy tartsák be az óvintézkedéseket!"

- írták, utalva arra, hogy egyre több szabálytalanságot tárnak fel a rendőrök és a két hétnyi lezárás után sem igazán látszik csitulni a járvány.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, írják az oldalon: már 1 636 436 fő a beoltottak száma, ebből 481 820 fő már a második oltását is megkapta.

Ez azt jelenti, hogy

egy nap alatt majdnem 47 ezer első és 2400 második oltást adtak be.

Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 16,4 százalékot szemben a 9,2 százalékos uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elöl a sorban.

A következő egy hét oltásaihoz megkezdődött a vakcinák kiszállítása a kórházi oltópontokra és a kormányhivatalokon keresztül a háziorvosokhoz.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×