eur:
392.24
usd:
366.66
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a Glasgow-ban augusztus 3-án kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar úszóválogatottról és a kitűzött célokról tartott sajtótájékoztatón a margitszigeti Grand Hotelben 2018. július 31-én. Legalább tíz érem, köztük egynél több arany megszerzésében bízik a szövetségi kapitány.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Wladár Sándor: akár Tokiónak is példát mutathat egy jó budapesti úszó-Eb

A májusi viadallal kapcsolatban viszont még sok a kérdőjel, 4-5 ezer ember biztonságos itt tartózkodását kellene megoldani.

Még vannak fontos eldöntendő kérdések a májusi úszó-Eb-vel kapcsolatban, a március 23-án kezdődő hazai ob viszont sínen van, és a korábbi terveknek megfelelően dönthet a tokiói szereplésről - vélekedett az InfoRádióban Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

"Négy napon át tart az országos bajnokság, zárt kapus esemény lesz.

A döntők meglepő módon a tokiói rendnek megfelelően 9.30-kor kezdődnek, és délután 17-kor lesznek az előfutamok.

A versenyt a Magyar Nemzeti Sportközpontok Covid-szabályzatának megfelelően rendezzük, maszkviselés, távolságtartás, fertőtlenítés lesz, nagyon oda fogunk figyelni, fegyelmezünk is. És hát mindenkinek ki kell töltenie egy Covid-nyilatkozatot az indulást megelőzően" - részletezte Wladár Sándor.

A viadal a Duna Arénában lesz, a versenyzők kérték a helyszínt, de a MÚSZ is egyetértett ezzel.

Az úszók egyébként ez idő tájt még részben edzőtáboroznak, Törökországban, Dubajban, Dél-Afrikában és Katarban is; Wladár Sándor hangsúlyozta, az előírásoknak megfelelően utaztak el az említett országokba, és arról is biztosít mindenkit, hogy "semmiféle vírusbehurcolás nem fog történni" a hazaérkezéskor.

A válogatási elvek szerint 2019 januártól 2021. március 27-ig lehet olimpiai szintet úszni, ezt követően lesz csapathirdetés, számonként a két legjobb időeredménnyel rendelkező védettséget szerez.

"Nyilván lehetnek meglepetések, és egyedi edzőbizottsági vagy kapitányi döntéssel megváltozhat, de alapvetően ez a szabály" - tisztázta az úszóelnök.

Visszakanyarodva a májusi Eb-re elmondta, a szintén budapesti viadal kapcsán próbálnak olyan megoldást találni, hogy biztonságosan meg lehessen rendezni a viadalt,

35 ország a hét elejéig már leadta a nevezését,

ami önmagában szép szám az 50-ből, 40-45 országot vár Wladár Sándor.

"2000-2500 versenyző jöhet, ugyanennyi szervezésben segítő emberre lesz szükség" - tért ki rá. "Ilyen esemény Európában még nem volt, 4-5 ezer ember biztonságos Budapesten tartózkodását kell tudni megoldani, és ha sikerül, akkor "példát mutathatunk Európának, de akár Tokiónak is".

A teljes interjú meghallgatható ide kattintva - Vegyesúszás-magazin, 2021. március 11-i adás.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×