eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Koronavírus elleni védőoltásra várakoznak idős emberek a kölni KölnMesse kiállítási központban kialakított oltóközpontban 2021. február 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Percről percre – a koronavírus-járvány keddi hírei

Enyhén felfelé tart a járványgörbe Magyarországon. Újabb országban ütötte fel fejét a szuperfertőző brazil vírusmutáns. Van egy magyar nagyváros, ahol enyhítettek a közterületi maszkviselésen. (A nyitóképen: Koronavírus elleni védőoltásra várakoznak idős emberek a kölni KölnMesse kiállítási központban kialakított oltóközpontban 2021. február 8-án.)

2021.02.09. 23:27

Óvatos, lépcsőzetes nyitás mellett döntött Olaszország

Milánóban már nyitva az Utolsó vacsorát őrző templom.

2021.02.09. 23:25

Koronavírus - a járvány alakulása miatt megszólalt a főpolgármester

Karácsony Gergely arra kéri a budapestieket, bízzanak az oltóanyagban.

2021.02.09. 20:23

Athén zárlat alatt

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök kedden elrendelte Athén térségének teljes karantén alá helyezését az utóbbi hetekben megszaporodott koronavírus megbetegedések miatt. A korlátozások értelmében bezárják a nem létszükségleti cikkeket árusító boltokat és az iskolákat február 11-től a hónap végéig - mondta Micotákisz lakossági felhívásában, amelyet az ERT közszolgálati televízió közvetített. Hozzátette, hogy a diákok ismét távoktatásra fognak átállni. Görögország a múlt hét végén szigorításokat fogadott el a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására, Athénban és Szalonikiben három órával meghosszabbították a hétvégére vonatkozó kijárási tilalmat. Az új szabályok értelmében szombaton és vasárnap este hat órától reggel ötig az emberek csak különösen indokolt esetben hagyhatják el lakhelyüket. A görög kormány három hete óvatosan lazított a járványügyi korlátozásokon, ennek nyomán azonban egyenletesen emelkedni kezdett a fertőzöttek száma. A 11 millió lakosú Görögországban a járvány kitörése óta 166 067 koronavírussal fertőzött személyt mutattak ki, akik közül 6017-en hunytak el a kórban. (MTI)

2021.02.09. 20:21

Baszk nyitás!

Bíróság engedélyezte a vendéglátóhelyek újranyitását az észak-spanyolországi Baszkföldön kedden. Nem jogerős döntésével a bíróság felfüggesztette a baszk autonóm kormány határozatát, amely bezárásra kötelezte a vendéglátóegységeket azokon a településeken, ahol százezer emberből 500-nál többen fertőzöttek koronavírussal. A korlátozó rendelkezés a tartomány 85 települését, köztük három legnagyobb városának vendéglátását érintette, amellyel szemben több szakmai szervezet közösen fordult bírósághoz. A baszk kormány jelezte: fellebbez a bírósági döntés ellen, mert úgy véli, hogy az gyengíti a koronavírus elleni küzdelmet. A jogerős döntésig a vendéglátóhelyek 50 százalékos létszámmal működhetnek, este nyolc óráig lehetnek nyitva, biztosítaniuk kell az előírt távolságtartást és maszkviselést. Egy asztalnál legfeljebb négyen ülhetnek egyszerre. A nap folyamán Spanyolország számos városában utcai megmozdulásokat tartottak a vendéglátóiparban dolgozók, hogy felhívják a figyelmet az ágazat kritikus helyzetére, és közvetlen támogatást követeljenek a koronavírus miatti kényszerű bezárások okozta károk mérséklésére. A spanyol kormány keddi ülésén arról határozott, hogy március elsejéig meghosszabbítja a Portugáliával közös határszakasz lezárását, valamint március 2-áig fenntartja a beutazási korlátozást Nagy-Britanniával, Brazíliával és Dél-Afrikával szemben. Az egészségügyi minisztérium összefoglalója szerint az elmúlt 24 órában több mint hétezer új fertőzöttet diagnosztizáltak, a regisztrált esetszám 16 ezerrel emelkedett egy nap alatt. A járvány egy évvel ezelőtti kezdete óta már több mint hárommillió embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A halálos áldozatok száma meghaladta a 63 ezret, 1698-en az utóbbi egy hét során vesztették életüket. (MTI)

2021.02.09. 20:00

Máris itt a következő vész? A thaiföldi denevérek szórhatják szét

Egy, a Sars-Cov-2-vel rokon vírussal repkednek denevérek egy thaiföldi rezervátumban - és környékén.

2021.02.09. 19:58

Hétfőtől vasszigor vár mindenkire, aki Nagy-Britanniába repül

Egy koronavírusteszt már nem is lesz elég - amellett, hogy az ember kötelezően karanténban "kezd".

2021.02.09. 19:48

Csúszik az NHL

Koronavírus-fertőzések miatt újabb mérkőzéseket halasztottak el az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A liga közleménye szerint a New Jersey Devils három, a Buffalo Sabres és a Minnesota Wild két-két soron következő találkozóját nem tudják a tervezett időpontban megtartani, mert sok játékos produkált pozitív Covid-tesztet, így nincsenek elegendően az aktív keretben. Ezen kívül elmarad a magyar idő szerint szerda hajnalra kiírt Washington Capitals-Philadelphia Flyers ütközet is. Biztos, hogy a Devils jövő hétfőig, a Sabres és a Wild szombatig nem tud pályára lépni. A tervek szerint a Flyers és Capitals vasárnap már újra szerepelhet. A koronavírus-fertőzések miatt eddig 34 összecsapást kellett elhalasztani. (MTI)

2021.02.09. 19:45

Portugália: március közepe

Portugáliában feltehetően március közepéig fenn kell tartani a karantént, hogy elviselhető szintre csökkenjen a koronavírus-fertőzöttek és az intenzív osztályon ápolt betegek száma - mondta kedden Maria Temido egészségügy-miniszter. A kormány által meghallgatott járványügyi szakértők úgy becsülték, hogy 60 napos karanténra van szükség (január 15-től), hogy a kétheti új fertőzések száma 100 ezer lakosonként 60-ra csökkenjen a jelenlegi 1200-ról, az intenzív osztályokon ápoltaké pedig a keddi több mint 860-ról mintegy 200-ra. "Az elfogadott intézkedések működnek" - mondta a miniszter, aki ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Portugáliában a csökkenő tendencia ellenére rendkívül magas a fertőzöttek aránya. A január 28-i rekord 16,5 ezer napi új fertőzött után keddre 2600 új fertőzöttet jelentettek az elmúlt 24 órában a közegészségügyi intézet tájékoztatása szerint. A koronavírusos esetek számának robbanásszerű növekedése miatt zsúfolttá váltak a portugáliai kórházak, a csúcs közel 7000 kórházban ápolt beteg és az intenzív osztályoknak Covid-19-betegségben szenvedők miatti 90 százalékos kihasználtsága volt. A kedden jelentett újabb 203 halálesettel a SARS-CoV-2 vírus okozta járvány halálos áldozatainak száma meghaladta a 14,5 ezret, a halálesetek több mint a fele az év eleje óta történt. A 10,3 milliós Portugália november 15-én bevezette a második országos karantént, egy héttel később az iskolákat is bezárták. Az egészségügyi korlátozások a legszigorúbbak közé tartoznak Európában, hasonlóak a Nagy-Britanniában és Németországban bevezetett intézkedésekhez - derül ki a kormány által meghallgatott szakértők jelentéséből. "Portugáliában jelenleg a legszigorúbb az utazási korlátozás az Európai Unión belül" - hangsúlyozta Baltazar Nunes, a Nemzeti Egészségügyi Intézet (INSA) munkatársa. Az új koronavírus-mutációk terjedésének megakadályozása céljából kedden Spanyolország és Portugália március 1-ig kiterjesztette a szárazföldi határ ellenőrzését - olvasható a spanyol hivatalos közlöny (BOE) keddi számában. Az intézkedés értelmében a határátlépés csak a kijelölt átkelőkön lehetséges, kivéve a munkába vagy tanulni járókat, a schengeni övezet más országaiból hazatérő, portugáliai állandó lakhellyel rendelkezőket, valamint a diplomáciai személyzetet. (MTI)

2021.02.09. 18:44

Josep Borrell: az EU útkereszteződéshez ért az orosz kapcsolatai tekintetében

Oroszország részéről semmilyen szándék nem mutatkozik a konstruktív párbeszéd folytatására az Európai Unióval, különösen a szabadságjogok és az emberi jogok tekintetében - jelentette ki Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén kedden.

2021.02.09. 18:15

A migránsok is kapnak oltást

Tel-Aviv önkormányzata bejelentette kedden, hogy hozzálát a külföldi állampolgárok koronavírus elleni ingyenes beoltásához, lehetőséget adva ezzel arra, hogy a menedékkérők és az Izraelben dokumentumok nélkül élő migránsok is megkaphassák az oltást. Az oltóközpontot a város déli részében fekvő Sourasky Orvosi Központ területén rendezték be, ahol a kórházi személyzet 14 oltósátorban várja a jelentkezőket. "Az egészségügyi minisztérium iránymutatásának megfelelően a kórházban szabadon regisztrálhat az oltásra bármely a városban élő, 16 éven felüli külföldi állampolgár" - fogalmazott a tel-avivi önkormányzat sajtóközleménye. A külföldi közösségek vezetőit az elsők között oltották be annak érdekében, hogy másokat is erre biztassanak - mondta az önkormányzat egyik szóvivője a dpa hírügynökségnek. Az oltóközpont előtt kedden hosszú sor kígyózott. Izraelben eddig csak azok kaphattak oltást, akiknek van állami társadalombiztosításuk vagy magán egészségügyi pénztárban tagok, ami a menedékkérők túlnyomó többségét kizárta eddig a beolthatók köréből. A külföldi állampolgároknak mostantól csak útlevelet vagy vízumot kell felmutatniuk, de az önkormányzati szóvivő szerint még a lejárt érvényességű személyazonosító okmányokat is elfogadják. Az oltóközpontban jelenleg napi mintegy 600 embert tudnak beoltani. Az oltás ingyenes, derül ki a héberen kívül angol, orosz, arab, valamint tigrinyai nyelven is rendelkezésre álló szórólapokból. Ebben azt is leszögezik, hogy az izraeli bevándorlási hatóságok nem ellenőrzik az oltásra jelentkezőket, hogy a menedékkérők, akiknek többsége illegálisan tartózkodik az országban, ne féljenek az esetleges kitoloncolástól. Az első beoltottak között Fülöp-szigeteki, moldovai és nigériai vendégmunkások, valamint szudáni és eritreai menedékkérők is voltak. Utóbbiak több ezren tartózkodnak Izraelben. (MTI)

2021.02.09. 18:06

Várólisták Romániában

Várólistákat vezetnek be Romániában a koronavírus elleni oltás internetes előjegyzési portálján, a feliratkozókat pedig SMS-ben vagy e-mailben értesítik arról, hogy mikor kerülnek sorra az általuk kiválasztott oltóközpontban - jelentette be keddi sajtóértekezletén Valeriu Gheorghita katonaorvos, az oltási kampány koordinátora. Romániában - az egészségügyi dolgozók után - a mostani második fázisban a 65 év felettieket, a krónikus betegeket és a kulcsfontosságú ágazatok dolgozóit oltják be, de a vakcinahiány miatt az utóbbiak korábban lefoglalt időpontjait átütemezték, az előjegyzési portálon pedig már hetek óta nem lehetett időpontot foglalni. A koordinátor elmondta: kénytelenek voltak az előjegyzéseket korlátozni, hogy biztosítani tudják a 65 év feletti és veszélyeztetett emberek oltását, valamint az emlékeztető vakcina beadását mindenki számára, aki az első adagot már megkapta. Szerdától azonban újra megnyitják az előjegyzési lehetőséget a második szakaszban oltásra jogosult valamennyi társadalmi csoport számára - ígérte. Romániába eddig csaknem 1 millió 236 ezer adag koronavírus elleni vakcina érkezett az EU-ban jóváhagyott oltóanyagokból. Bár az előjegyzés során a jelentkező nem választhatja ki, melyik gyártó vakcináját akarja megkapni, aki ragaszkodik valamelyikhez a három oltóanyag közül, elérheti célját. A módszert maga az oltáskampány vezetője magyarázta el. Gheorghita rámutatott: a rendszer nem közli ugyan a jelentkezővel, hogy az általa kiválasztott oltóközpontban melyik vakcinát használják, de ezt ki lehet következtetni abból, hogy hány nappal később kell a második adag beadására jelentkezni. Romániában a Pfizer/BioNTech készítményéből 21 nappal, a Modernáéból 28 nappal, az AstraZeneacáéból pedig 56 nappal később adják be az "emlékeztető" oltást. Akinek fenntartásai vannak azzal a gyártóval szemben, amelynek a termékét az illető oltóközpontban használják, lemondhat az előjegyzésről, és másutt is próbálkozhat, persze fennáll a veszélye, hogy sehol sem talál már szabad időpontot - magyarázta a koordinátor. Az országban több mint 660 ezer embert oltottak be koronavírus ellen, közülük 230 ezren a második, "emlékeztető" dózist is megkapták. Gheorghita szerint ezzel Románia most a harmadik helyen áll az Európai Unióban a száz lakosra jutó beoltottak száma tekintetben. Az előjegyzési portálon jelenleg 529 ezer embernek van előjegyzése az első, 884 ezernek pedig a második adag oltásra. (MTI)

2021.02.09. 18:05

Maximális utasszám

Svédország korlátozza az utasok számát a távolsági autóbusz-, illetve vasúti járatokon a koronavírus-járvány terjedésének fékezése érdekében. Lena Hallengren szociális miniszter stockholmi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a 150 kilométert meghaladó távolsági járatokon legfeljebb a férőhelyek felét foglalhatják el utasok. Az intézkedés vasárnaptól lép életbe és várhatóan májusig hatályban is marad. Hallengren hangsúlyozta, hogy a tömegközlekedési eszközök kockázatot jelentenek járványügyi szempontból, noha rendkívül fontos társadalmi funkciót látnak el. Mint mondta, a fertőzöttek száma az országban apad, ennek ellenére a helyzet továbbra is bizonytalan a koronavírus korábbinál fertőzőbb mutációi miatt. "Fennáll egy harmadik hullám valós veszélye, amitől a helyzet gyorsan rosszabbra fordulhat" - tette hozzá. Svédország viszonylag lazább korlátozásokkal és lakossági felhívásokkal különutas, egyben vitatott megoldást választott a járvány elleni küzdelemben. Az ország vezetése a tilalmak helyett mindvégig inkább az ajánlásokra és az egyéni felelősségre helyezte a hangsúlyt. A svéd egészségügyi tárca keddi közlése szerint a péntektől terjedő időszakban 8112 új fertőzöttet regisztráltak összehasonlítva a múlt hét azonos időszakával, amikor is 9649 volt az esetszám. A mintegy 10 milliós Svédországban 596 174 az igazolt fertőzőttek száma, akik közül 12 188-an hunytak el a kórban. (MTI)

2021.02.09. 17:57

Németország: egy irányba mutatnak a gondolatok

A korábbiaknál fertőzőképesebb mutációk megjelenése miatt a járványhelyzet javulása ellenére várhatóan ismét meghosszabbítják az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) terjedésének lassítására bevezetett korlátozásokat Németországban az ügyben döntő politikusok keddi nyilatkozatai szerint. A SARS-CoV-2 elleni védekezésről szóló szerdai tanácskozáson minden bizonnyal "egyetértés lesz a kulcskérdésben, abban, hogy nem lehet elkerülni az országos zárlat újbóli meghosszabbítását" - idézte Stephan Weil alsó-szászországi kormányfőt az úgynevezett miniszterelnöki konferencia (MPK) - a járványügyi védekezésért felelős tartományi kormányfők egyeztető testülete - és a szövetségi kormány vezetőinek közös értekezletét felvezető összeállításában az ARD országos köztelevízió. A társadalmi és a gazdasági élet legtöbb területét december közepe óta befagyasztva tartó korlátozások lazításáról csak akkor lehet szó, ha meg lehet ítélni a mutációk hatását a járvány alakulására. Ez egyelőre nem lehetséges - emelte ki Peter Tschentscher, a tartományi rangú Hamburg polgármestere, aki korábban a hamburgi egyetemi klinika diagnosztikai központjának főorvosa volt. Az új vírusváltozatok terjedéséről végzett első kutatásában a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) megállapította, hogy az utóbbi hetekben a világ különböző pontjain felbukkant különösen veszélyes mutációk mindegyike jelen van már Németországban. A leginkább aggasztó az először Angliában azonosított, B.1.1.7 jelzésű változat. Az RKI január végi adatokon alapuló számításai szerint az új fertőződések nagyjából hat százaléka tulajdonítható ennek a vírusváltozatnak. Időközben ez az arány tovább emelkedhetett, és valamennyi fajtát - a B.1.1.7-et, valamint a Dél-Afrikában és a Brazíliában azonosított vírusváltozatot - együttvéve már a fertőzések húsz százalékáért lehetnek felelősek a korábbiaknál jóval veszélyesebb mutációk - fejtette ki sajtóértesülések szerint Angela Merkel kancellár pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) hétfői online elnökségi ülésén. A politikába a természettudományok területéről érkezett kancellár több beszámoló szerint úgy véli, hogy még legalább két hétig a napi új fertőződések számának további csökkentésére kell összpontosítani, hogy minél kevesebb tere legyen az új vírusváltozatoknak a kibontakozásra, egy harmadik járványhullám beindítására. Ez azt jelenti, hogy a szövetségi kormány a február 14-én lejáró korlátozások két hétre szóló meghosszabbítását sürgeti majd a szerdai tanácskozáson. A tavaly ősszel felerősödött második hullám december végén, január elején tetőzött, a napi új fertőződések száma ebben az időszakban többször a harmincezret is meghaladta. Január közepétől folyamatosan javult a járványhelyzet. Az egyik legfontosabb mutatóként számon tartott hétnapi incidencia (fertőzésgyakoriság) - a megelőző hét napon regisztrált új fertőződések százezer lakosra vetített száma - az RKI keddi adatai szerint 72,8. Ez az érték november eleje óta először süllyedt 75 alá. Az utóbbi 24 órában országszerte 3379 fertőződést szűrtek ki tesztekkel. Ez 45 százalékos csökkenés az egy héttel korábbi 6114-hez képest. Az új regisztrált fertőződésekkel együtt 2 291 924 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2-t. A vírus okozta betegséggel (Covid-19) összefüggésben az elmúlt nap 481 halálesetet regisztráltak - ez ugyancsak 45 százalékos csökkenés az egy héttel korábbi 861-hez viszonyítva -, a járvány áldozatainak száma így 62 156-ra emelkedett. (MTI)

2021.02.09. 17:56

Tirolból kis túlzással valóságos Covid-börtön lett

Csak negatív teszttel lehet elutazni az érintett osztrák területről. A kancellár bejelentést tett.

2021.02.09. 16:31

Nagy volumenű tervei vannak Kínának a közép- és kelet-európai régióval

Hszi Csin-ping kínai elnök a 9. Kína és Kelet- és Közép-Európa Országai (China-CEEC) csúcstalálkozón beszélt.

2021.02.09. 14:51

A Facebook mostantól cenzúrázni fogja az oltásos fake newst

Hogy mi az és mi nem, ahhoz a WHO-t hívta segítségül, így alakította ki az eljárásrendet.

2021.02.09. 14:27

A megyei kormányhivatalokhoz szállítják ki az AstraZeneca oltóanyagait

Az összesen 20 400 ember beoltására elég mennyiséggel a 60 év alatti krónikus beteg felnőtteket oltják.

2021.02.09. 14:20

Tetten érték az orvosok, ahogyan a koronavírus mutálódott egy emberben

Egy amerikai férfi sorozatosan újra és újra kórházba került koronavírus miatt. Bár gyógyultnak kellett volna lennie, mégis hónapokon át betegeskedett: orvosai megtalálták az ijesztő magyarázatot állapotára.

2021.02.09. 13:57

Nagy lazítás küszöbén áll Szlovénia

A kedvező adatok miatt hamarosan feloldhatják például a lakhelyelhagyási tilalmat.

2021.02.09. 12:57

Több városban és Budapesten is romlani fog a járványhelyzet - térkép

Az 5. héten országos átlagban ismét emelkedik a szennyvízmintákban az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

2021.02.09. 12:33

Népszerű konteót cáfoltak a WHO Vuhanban vizsgálódó szakembereinek tapasztalatai

Ugyanakkor az is valószínű, hogy nem decemberben kezdett embert fertőzni a vírus.

2021.02.09. 12:19

Orbán Viktor: "Ami egy évvel ezelőtt maszk és lélegeztetőgép volt, az most az oltás"

Kelet és Nyugat konstruktív együttműködéséről, a szabad világkereskedelemről is beszélt a magyar miniszterelnök a kilencedik Kína–Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozón.

2021.02.09. 11:47

Müller Cecília: megindult itthon is a brit mutáns közösségi terjedése

Óvatosságra int az országos tisztifőorvos, mert emelkedőben van néhány járványügyi adat. Müller Cecília arról is beszélt az operatív törzs tájékoztatóján, hogy a héten már a háziorvosok is elkezdik az oltást, kapnak Pfizer-, AstraZeneca- és Moderna-vakcinát is. A Szputnyikot egyelőre 2800 egészséges fővárosi kaphatja meg.

2021.02.09. 11:33

Hipószerű anyagot árult a vírustól félőknek - ítélet a botrányos ügyben

A borzalmas szer miatt még a WHO is figyelmeztetett, ráadásul 2010 után másodszor kezdték tavaly forgalmazni.

2021.02.09. 10:45

Ellehetetlenítik a nyájimmunitást az új variánsok

Át kell gondolnunk teljes vakcinastratégiánkat az agresszívan terjedő mutáns törzsek miatt, figyelmeztetnek kutatók.

2021.02.09. 09:38

A mindennapi vásárlásunkon nem hagyott nyomot a karantén

A tavasszal nagy volt a beesés, de a kiskereskedelem állta a sarat, és az év végéig fokozatosan visszaerősödött a hazai fogyasztás.

2021.02.09. 09:02

Napi adatok: tartósnak tűnik a járványhelyzet romlása

A hétfői és a keddi adatok is rossz tendenciát mutatnak a hazai koronavírus-járvány tekintetében. Nő az újonnan jelentett halottak, a kórházban kezeltek és a lélegeztetőgépen lévők száma is.

2021.02.09. 08:27

Nyitnak a fővárosi könyvtárak, de nem a megszokott módon - lista

Maguk a könyvtárak nem látogathatók, ám az úgynevezett cserepontokon mégis lehet kölcsönözni.

2021.02.09. 07:21

Egyre gyorsabban terjed a koronavírus brit változata az Egyesült Államokban

Már közel hárommillió amerikai gyereknél azonosították a Covid-19 megbetegedést. Közben Iowa kormányzója egyeztetés nélkül enyhít.

2021.02.09. 07:10

Újabb országban ütötte fel fejét a szuperfertőző brazil vírusmutáns

Argentínában is felbukkant a koronavírus-világjárványt elindító kórokozó sokkal agresszívebben terjedő változata.

2021.02.09. 06:48

Van egy magyar nagyváros, ahol enyhítettek a közterületi maszkviselésen

Veres Pál polgármester döntött az ügyben, keddtől már érvényes is az új szabály.

2021.02.09. 06:00

Boldogkői Zsolt: több problémát is megold az egydózisú vakcina

Bár a Johnson and Johnson egyadagos oltóanyaga könnyen tárolható, de kevésbé hatékony, mint egy mRNS-alapú vakcina.

2021.02.09. 04:40

A dél-afrikai variáns gócot képzett Ausztriában, figyelmeztetést adtak ki

Nem ajánlják, hogy bárki is az érintett területre utazzon.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×