eur:
393.87
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az ausztriai Tirol tartományban lévő Ischgl település látképe 2019. január 15-én. Az ismétlődő nagy hóesés súlyos gondokat okoz a közlekedésben Ausztria nagy részében. Ausztria Voralberg és Tirol tartományában a legmagasabb szintű lavinaveszély van érvényben.
Nyitókép: MTI/EPA/Daniel Kopatsch

Tirolból kis túlzással valóságos Covid-börtön lett

Csak negatív teszttel lehet elutazni az érintett osztrák területről. A kancellár bejelentést tett.

Az ausztriai Tirol tartományból - Kelet-Tirolt leszámítva - csak negatív koronavírus-teszteredmény birtokában engedélyezik a kiutazást péntektől - jelentette be kedden Sebastian Kurz osztrák kancellár Bécsben.

A koronavírus korábbinál fertőzőbb dél-afrikai mutációjának megfékezése érdekében bevezetett intézkedés hatálya egyelőre

tíz nap

lesz. A kiutazáshoz két napnál nem régebbi teszteredményre lesz szükség, amely követelmény alól kivételt képeznek a gyerekek.

A szigorítás nem vonatkozik a tartomány földrajzilag elkülönülő keleti részére.

A teszteredményeket a rendőrség fogja ellenőrizni a tartomány határain.

Kurz szerint az Európai Unió területén Tirol a dél-afrikai variáns eddig ismert legnagyobb járványgóca. Figyelmeztetett: ismét sok ember életébe kerülhet, ha egy ilyen mutáció gyorsan szétterjed, és az élet csak újabb hónapok késlekedésével térhet vissza a normális kerékvágásba.

A kancellár emellett azzal indokolta az intézkedést, hogy

az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem vakcinája jelentősen kisebb hatékonyságot mutat a dél-afrikai variánssal szemben.

Kijelentette: mindent meg kell tenni, hogy a tiroli Schwaz kerületben kialakult járványgóc ne csapjon át Ausztria más térségeire, de legalábbis megpróbálják lelassítani a folyamatot.

Kurz hangsúlyozta, hogy az intézkedést egyeztették a tartományi vezetéssel. Mint mondta, senki sem hibás abban, hogy vírusmutációk jelentek meg.

Az osztrák kormány hétfőn utazási figyelmeztetést adott ki Tirolra, ahol mintegy 300 esetben mutatták ki a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb dél-afrikai variánsát.

Ausztriában eddig 426 093 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, akik közül 8071-en elhunytak a kórban. A gyógyultak száma 404 676.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×