eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Karácsony Gergely főpolgármester érkezik a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítéséért összehívott ülésére a Városházán 2020. szeptember 14-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Koronavírus - a járvány alakulása miatt megszólalt a főpolgármester

Karácsony Gergely arra kéri a budapestieket, bízzanak az oltóanyagban.

Karácsony Gergely kedd este a Facebook-oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy - a januári csökkenés után - már hetek óta újra nő a koronavírus-fertőzések száma. Azt írta: tudja, hogy egyre nehezebb elviselni a korlátozásokat, "mindannyian türelmetlenek vagyunk, és csak azt várjuk, mikor lesz vége", de amíg nem oltottak be elég embert, a legjobb védekezés a maszkviselés és a távolságtartás.

A főpolgármester hangsúlyozta: "csakis az oltással térhetünk vissza régi életünkhöz". Ezért nagyon fontos lenne - tette hozzá -, hogy minél több ember megkaphassa a vakcinát.

Karácsony Gergely bejegyzésében reményét fejezte ki, hogy most valóban utoljára kell kérnie, mindenki figyeljen oda, legyen óvatos. Most kell megakadályozni, hogy "belobbanjon" egy esetleges harmadik hullám - írta.

Úgy fogalmazott: "Kérek mindenkit, hogy bízzanak a szakemberekben, bízzanak az oltóanyagban!"

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×