eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin
Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézetében (NIAID) készült, és az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) által elérhetővé vált, dátumozatlan elektronmikroszkópos, utószínezett kép SARS-CoV-2 nevű koronavírussal (narancssárga) erősen fertőzött, pusztuló (zöld) sejtekről. A világjárványt okozó vírus mintáját egy betegtől vették.
Nyitókép: NIAID/NATIONAL INSTITUTES OF HEALTH HANDOUT

A dél-afrikai variáns gócot képzett Ausztriában, figyelmeztetést adtak ki

Az osztrák kormány hétfőn utazási figyelmeztetést adott ki Tirolra, ahol 293 esetben mutatták ki a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb dél-afrikai variánsát.

Az osztrák kormány óva intette az embereket a szükségtelen utazásoktól a tartományba és kérte azokat, akik az utóbbi két héten megfordultak Tirolban, hogy teszteltessék magukat. A kabinet egyben felszólította a Tirolba utazókat, hogy indulás előtt szintén végeztessenek el egy koronavírus-tesztet.

Sebastian Kurz osztrák kancellár szerint mindent meg kell tenni a mutáció elterjedésének megakadályozása érdekében.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter ismételten figyelmeztetett: "Az új vírusvariánsok nagy kihívások elé állítanak bennünket, ezért kiterjedt intézkedésekre van szükség. Közös cél a lakosság egészségének biztosítása és a vírus további terjedésének megfékezése".

Tirol nem sokkal korábban egy intézkedéscsomagot terjesztett elő, amelyben felszólított az emberek mozgásának korlátozására, illetve tesztelést sürgetett a legsúlyosabban érintett körzetekben. A szövetségi kormány azonban nem tartotta elegendőnek ezeket az intézkedéseket, és kiterjedtebb utazási korlátozásokat kért.

Andreas Bergthaler osztrák virológus a nap folyamán az APA osztrák hírügynökségnek elmondta, hogy csaknem 300 fertőzöttet azonosítottak eddig Tirolban a B.1.351 jelű mutációval, míg az ország más tartományaiban csak kilenc ilyen esetet regisztráltak.

Ausztriában eddig 424 896 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, akik közül 8032-en elhunytak a kórban. A gyógyultak száma 403 302.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×