eur:
394.31
usd:
370.05
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Facebook/BRFK Információs Portál

Jobban van, videón mondja el a megkéselt rendőr, mi történt a drámai reggelen

"Levettem a kabátomat, a pólómat felhúztam, hogy lássák, hol van rajtam a sérülés. Akkor jöttek a mentősök és a parancsnokom is, aki megtiltotta nekem, hogy meghaljak" – megrázó beszámoló.

A rendőrségre december 24-én reggel 6 óra 37 perckor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat. A kiérkező járőrpáros férfi tagját minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a zavartan viselkedő ember, akit több, végül halálossá váló lövéssel állított meg a 23 éves rendőrnő.

A súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett rendőrön életmentő beavatkozásokat kellett végrehajtani. Már jobban van, az intenzív osztályt is elhagyhatta, sőt már ehet is.

Az év utolsó napján a BRFK munkatársai meglátogatták Pétert, akinek az édesapja is rendőr volt, és aki videón számolt be az állapotáról, valamint az azon a reggelen történtekről.

Reggel hattól este hatig dolgoztak volna december 24-én, és ez volt aznapra az első esetük. A késszúrások után is minden pillanatra emlékszik, hallotta, hogy járőrtársa, Erika biztonságban van.

Megijedt, amikor meglátta magán a szúrásokat, és az jutott eszébe, hogy a kinti hidegben máshogy dolgoznak az erek, inkább lemegy a hatodikról. Le is gyalogolt a földszintig, de közben látta, hogy milyen sok vér ömlik belőle, ezért folyamatosan hívta rádión a központot, hogy küldjenek mentőt, mert el fog vérezni. Amire leért az épületből,

úgy érezte, meg fog halni, ezért felhívta édesanyját, elköszönt tőle.

Ezután érkeztek ki a 15. kerületi rendőrök, ekkor már nem mindenre emlékezett tisztán, de úgy rémlik neki, hogy átadta a kollégáinak a rádiót és a kocsikulcsot.

Leült a kocsi mellé, és arra az esetre, ha elájulna, levette a kabátját és a pólóját felhúzta, hogy lássák, hol van rajta a sérülés. "Akkor jöttek a mentősök és a parancsnokom is, aki megtiltotta nekem, hogy meghaljak" – idézte fel a történteket megindultan a rendőr őrmester.

Úgy vélte, hogy egy vérző sebe van, utólag tudta meg, hogy összesen volt rajta 8-10 darab szúrás, több artériás is.

Szerinte az segített a legtöbbet, hogy nem hagyta el magát, hanem folyamatosan pörgött és gondolkodott, a mentősöknek is folyamatosan beszélt arról, hogy mit érzett. Például, hogy belső vérzése van, semmi levegőt nem kap, úgy érzi, mintha egy övvel összeszorították volna a mellkasát. Végül a mentőben elájult, és a műtét után tért magához.

"Amikor tudatosult bennem, hogy mi történt, akkor tudatosult az is, hogy nem haltam meg. Mindenhol csipogó gépek, satöbbi.

Akkor már képben voltam és ott fordult át a gondolkodásom, hogy szerintem megúsztam"

– mondta.

Bár vidékiek, ő Budapestre jött rendőrnek és szeret a BRFK kötelékében dolgozni. Mozgalmasabb, mint az ország más részein, a fővárosban ugyanis egy éjszaka alatt a 3-4 "küldés" egy "lájtos" napnak számít, míg vidéken egy hónap alatt van ennyi – fejtette ki.

Az eset után is szeretne rendőr maradni, továbbra is a BRFK kötelékében. Lelkileg jól érzi magát, de persze a pszichológussal majd "beszélgetnie kell".

Az őrmesternek a járőrtársa és rendőr barátai is üzentek a videóban.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×