eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 24. szombat Szökőnap
Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a cég 140 milliárd forint értékű beruházásáról tartott tájékoztatón Pétfürdőn 2016. szeptember 22-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

A főügyészség az InfoRádiónak elmondta, milyen vád alapján vették őrizetbe Bige Lászlót

Kétrendbeli, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, hamis magánokirat felhasználásával és vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsítják Bige Lászlót, a Nitrogénművek tulajdonosát – tudta meg az InfoRádió. A vállalkozót kedd reggel vették őrizetbe a rendőrök.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. december 15-én őrizetbe vette Bige Lászlót, és gyanúsítottként hallgatta ki – erősítette meg az InfoRádiónak Szilágyi László, a megyei főügyészség szóvivője. A Nitrogénművek tulajdonosával több bűncselekmény megalapozott gyanúját közölték, amelyek a következők sorrendben:

  • kétrendbeli, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette
  • egy rendbeli, hamis magánokirat felhasználásának vétsége
  • és egy rendbeli, önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette.

Az előterjesztés Bige László letartóztatására, illetve bármilyen más kényszerintézkedésre egyelőre még nem érkezett meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészséghez, így a gyanúsítotti vallomás részletei momentán még nem ismerhetők, de erre a hatóságoknak 24 órájuk van. Ennek megtételét követően kell majd az ügyészségnek döntenie arról, hogy tesz-e bármilyen nemű indítványt az ügyben a bíróság felé.

Sajtóinformációk szerint egy üzleti ellenlábasa tett feljelentést a mágnás ellen, ezt az információt azonban – a nyomozás érdekeire tekintettel – Szilágyi László szóvivő nem kívánta megerősíteni. Ahogyan arról is korainak tartotta nyilatkozni, hogy a Bige László elleni korábbi eljárást, amely már vádemelési szakba került, összevontan kezelik-e majd a mostani üggyel. Annyit azonban a szóvivő elárult:

a műtrágya kapcsolja össze az ügyeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bácsi Péter: nem fér bele több baki!

Bácsi Péter: nem fér bele több baki!

A Magyar Birkózók Szövetségének szakmai igazgatója azt mondta az InfoRádióban, hogy idén a szokatlan időpont miatt háttérbe szorult az Európa-bajnokság, inkább az áprilisi bakui és a májusi isztambuli olimpiai kvalifikációs versenyen kell majd jól teljesíteniük a magyar birkózóknak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×