eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: BM OKF/Szőke Péter

Teljes felszerelésben futó tűzoltókat látott? Íme az okok

Országszerte csaknem kétszáz tűzoltó vállalta, hogy lefut 10 emelet, vagyis 200 lépcsőfokot bevetési védőruhában. A szolnoki kollégák és egy III. kerületi tűzoltó a Gellért-hegyen, míg mások, például a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság tagjai a laktanyájukban teljesítették a férfias erőpróbát.

A tűzoltók köztudottan szeretnek segíteni, így nem volt kérdés számukra, hogy teljesítményükkel hozzájárulnak a 14 hónapos SMA-beteg kisfiú, Zsombi gyógyulásához – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán –, miután a nevezési díjak fedezik a fiú terápiás költségeinek egy részét.

Adott volt tehát a nemes ügy, a kollégák pedig nem voltak restek heti négy-öt alkalommal edzeni, hogy formába hozzák magukat.

☝ Bevetési védőruhában futottak a tűzoltók, így segítettek a nagybeteg Zsombin! Országszerte csaknem kétszáz tűzoltó...

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság2020. december 4., péntek

A másik ok, egy zágrábi tűzoltószervezet nemzetközi felhívása – teszik hozzá –, akik akciójukkal 75 gyermek felépülését támogatják. A világjárvány miatt azonban 2020-ban online zajlik az esemény, az egyes országok résztvevői otthon futottak a mintegy húsz kilogrammos szolgálati ruhával nehezítve.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×