eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: BKV/Horvath_Bence

Választ vár a fővárosi Fidesz-KDNP Karácsony Gergelytől

Megrekedtek a tárgyalások a BKV és a 3-as metró felújítását végző cég között, így az már biztos, hogy a felújítás tovább fog tartani vagy drágább lesz, legrosszabb esetben mindkettő lehetséges – közölte a Fidesz-KDNP budapesti képviselőcsoportja.

Azt írták, hogy sürgős választ várnak Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy miért nem tudott megállapodni a BKV és a Swietelsky.

"Választ várunk arra is, hogy szükség van-e új közbeszerzés kiírására az M3-as metró középső szakaszának felújításához, mennyivel lesz drágább és mennyivel fog tovább tartani a felújítás" - tették hozzá.

A frakció tudni szeretné azt is, hogy veszélybe kerültek-e az európai uniós támogatási összegek.

"Továbbá követeljük, hogy vizsgálják felül az elrendelt lezárásokat és metrópótlásokat, a járványhelyzet csúcsán a legrövidebb ideig legyenek a budapesti utazók pótlóbuszokra kényszerítve" - írták.

Az Index írt arról szerdán, hogy értesülései szerint nem jött létre a megállapodás a közlekedési cég és a Swietelsky Vasúttechnika között, miután a két napja lejárt póthatáridőn belül sem sikerült megegyezni a vitatott pénzek kifizetéséről vagy a követelés csökkentéséről. A kivitelező a projekt korábbi csúszásai és más költségnövekedések miatt 18 milliárd forint pluszt kért, de a BKV ennek a felét sem lett volna hajlandó kifizetni. Ezek után nem folytatódik a 3-as metró középső szakaszának felújítása.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×