eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő nyilatkozik az MTV European Music Awards (MTV EMA) gáláról a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. november 9-én. A november 8-án tartott online díjátadón hivatalosan bejelentették, hogy az MTV EMA házigazdája 2021-ben ismét Budapest lesz.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Százmilliók láthatták Magyarország csodáit a zenei díjátadón

Fantasztikus lehetőség, hogy egymás után kétszer lehet Magyarország az MTV Europe Music Awards (EMA) házigazdája, a vasárnapi virtuális esemény után ugyanis jövőre élő show helyszíne lehet - mondta a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra a közmédiának elmondta, egyedülálló lehetőség volt Magyarországnak, hogy mi lehettünk a régióban az elsők, akik megrendezhették a zenei díjátadót, amelyet az egyik legrangosabbként tartanak számon.

Bár az idei évben a show virtuálisan valósult meg a pandémia miatt, ennek ellenére nagy lehetőséget jelentett a hazai turizmus talpon tartása, és az újraindulásakor a megsegítése érdekében, hiszen

sok százmillió emberhez juthattak el azok a képek, amelyek között Budapest több helyszíne szerepelt, és Veszprém és Esztergom is látható volt

– mondta.

A koronavírus a könnyűzenei élet szereplőit, rendezvényszervezőit is kihívások elé állította. A járványhelyzet miatt a vasárnapi rendhagyó gálát online közvetítették Londonból és első alkalommal a magyar fővárosból. A magyarországi házigazda Palvin Barbara szupermodell és David Guetta világhírű francia dj-producer volt.

A vasárnapi zenei díjátadón hivatalosan bejelentették, hogy az MTV EMA házigazdája 2021-ben ismét Budapest lesz. A jövő évi show már élőben jelentkezik, így világsztárok, influenszerek kíséretében kerülhet Magyarország a zenei világ középpontjába.

Szentkirályi Alexandra kiemelte: minden támogatás, amelyet a show lebonyolítására a jövő évben adhatnak, a magyar vállalkozásokhoz érkezik be, ezzel is segítve, hogy a turizmus jövőre újraindulhasson. Úgy számolna, hogy jövőre már élő show valósulhat meg, fellépőkkel, turistákkal, ezért ennek a reklám- és turisztikai értéke felbecsülhetetlen - hangsúlyozta.

A kormányszóvivő elmondta, hogy a kormány minden eszközt megragadott arra, hogy támogassa, segítse a turizmust; járulékkedvezményt adott, kedvezményes hitelprogramot biztosított, a hitelmoratórium az év végéig, bizonyos esetekben még hat hónapig tart, a SZÉP-kártya kedvezményes adózása és megemelt keretösszege szintén. Emellett szükség van az olyan eseményekre is, mint az MTV EMA show, amellyel arra készülnek, hogy amikor a turizmus újraindulhat, versenyelőnyt biztosítsanak a hazai turisztikai szektornak - mondta, kiemelve: ezért nagy lehetőség, hogy jövő novemberben egy élő show érkezhet Magyarországra.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kapcsolódó közleménye idézi Guller Zoltán vezérigazgatót, aki hangsúlyozta: jelen helyzetben a magyar turizmus megsegítése, a jövőre nézve pedig a teljes turizmus újbóli fellendítése a cél. "Minden olyan rendezvényt, programot támogatunk, amely segít Magyarország népszerűsítésében, a magyar emberek munkahelyének a megőrzésében. Az esemény lebonyolítására nyújtott támogatás teljes egészében a hazai vállalkozásokhoz kerül majd, amely komoly segítséget jelent a turisztikai és szórakoztató iparban dolgozók számára is".

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×