eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A járvány elleni küzdelmet nevezte legfontosabb feladatának Joe Biden - a nap hírei

A kis- és közepes vállalkozásokat segítő javaslatokat vár a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától a miniszterelnök. Az országos tisztifőorvos azt kérte, hogy mindenki tartsa be a szigorodó higiénés szabályokat.

Kétpárti együttműködést szorgalmazott és a nemzeti egység fontosságát hangsúlyozta Joe Biden beszédében. Az amerikai elnökválasztást megnyert demokrata politikus első feladataként a járvány elleni küzdelmet jelölte meg. Kamala Harris kaliforniai szenátor, az alelnöki tiszt várományosa beszédében külön méltatta a nőket- különösen a színesbőrűeket -, akik támogatták. A magyar köztársasági elnök és a kormányfő mellett az Európai Unió intézményeinek vezetői, valamint a NATO főtitkára egyaránt gratuláltak Joe Bidennek az elnökválasztáson elért sikeréhez.

A legtöbb magyar embernek munkát adó kis- és közepes vállalkozásokat segítő javaslatokat vár a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától a miniszterelnök. Orbán Viktor erről azt követően beszélt a Facebookra feltett videón, hogy találkozott a szakkollégium vezetőjével, Parragh Lászlóval. A miniszterelnök arra kérte a kamara elnökét, tegyen javaslatot a kormánynak és alakítsanak ki szorosabb együttműködést a következő hetekben, hónapokban.

Újabb 4673 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt 81 többségében idős, krónikus beteg. A beazonosított fertőzöttek száma meghaladja a 109 ezret. Az elhunytak száma 2438-ra emelkedett, az aktív fertőzötteké 82.108.

Az országos tisztifőorvos azt kérte, hogy mindenki tartsa be a szigorodó higiénés szabályokat. Müller Cecília az M1-en elmondta: a koronavírus-járványban 11-14 naponta megduplázódik a betegek száma, ezért a fertőződések csökkentését nevezte elsődleges célnak.

A rendőrség több mint 250 esetben intézkedett az éjszakai kijárási korlátozással kapcsolatban pénteken és szombaton - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság 168 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, például a maszkhasználat megsértése miatt, ezek átlagösszege 20 ezer forint volt. A rendőrök 10 üzletet és 6 budapesti vendéglátóhelyet zárt be egy időre súlyos szabálytalanságok miatt.

A nemzeti régiók védelmében indított európai aláírásgyűjtés folytatásában reménykedik a kezdeményezést elindító Székely Nemzeti Tanács. Vincze Loránt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség európai parlamenti képviselője közleményében üdvözölte, hogy az Európai Bizottság a világjárvány miatt újabb 3 hónapos hosszabbításra készül, ezzel február 7-ig lehetne összegyűjteni a még hiányzó két országban a minimális aláírás számot.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, olimpiai ezüstérmes úszót választották a Európai Úszó Szövetség alelnökévé. A szervezet választókongresszusát a koronavírus-járvány miatt online tartottak meg a hétvégén. A Magyarországot 2004 óta képviselő, korábban az alelnöki, majd a gazdasági vezetői tisztséget betöltő Gyárfás Tamást a közgyűlés a LEN tiszteletbeli tagjának választotta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×