eur:
395.84
usd:
372.81
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Simicskó István: emberfeletti erőt ad a nemzeti önbecsülés, a szabadság iránti vágy és az igazságérzet

Az 1956-os forradalom öröksége arra emlékeztet, hogy a nemzeti önbecsülés, a szabadság iránti vágy és az igazságérzet még a legnehezebb időkben is emberfeletti erőt és elszántságot ad a magyaroknak - írta a KDNP frakcióvezetője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Simicskó István szerint "miként a pesti srácok a XX. század derekán" a szovjetek és a kommunizmus ellen küzdöttek, hasonlóképpen kell most megóvni Magyarország szuverenitását a politikai támadásokkal szemben és a magyarok életét, anyagi biztonságát a koronavírus-járvány időszakában.

"Van egyfajta alázat, amely fegyver is, van egyfajta meghajlás, melyre csak meghajlással lehet válaszolni" - idézte Márai Sándort, hozzátéve, "így emlékezzünk most a forradalom hőseire, akik összefogással és belső hittel képesek voltak megváltoztatni Magyarország történelmét!"

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×