INFORÁDIÓ
2021. december 7. kedd
Ambrus

diákigazolvány

tömegközlekedés

koronavírus

érvényesség

A diákigazolvány mintája. Mihalovics Péter, az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos, valamint Vetési Iván, a Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) koncepciójának kidolgozásáért és megvalósításáért felelős miniszteri biztos és Kis Norbert felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár tájékoztatást adott a jövőben a NEK rendszerben kibocsátott új diákigazolványokról.

Kedvező hírek a diákigazolványosoknak

Infostart

A közlekedési cégek járatain a veszélyhelyzet megszűnésével kapcsolatos átmeneti szabályok miatt néhány hónapig még elfogadják a 2019/2020-as tanévre korábban érvényesített diákigazolványokat - bizonyos megkötésekkel.

A diákoktól 2020. december 15-ig érvényes okmányként fogadják el a BKK honlapja szerint:

  • a 2019/2020-as tanévre érvényesített magyar diákigazolványt,
  • a 2019/2020-as tanév I. féléves matricájával érvényesített magyar diákigazolványt,
  • a 2019/2020-as tanév II. féléves matricájával érvényesített magyar diákigazolványt,
  • a diákigazolványt helyettesítő, QR-kóddal ellátott igazolást, melyet a tanintézmények elektronikus formában küldtek a diákoknak, és azokat kinyomtatva használták eddig a tanulók. Az ilyen igazolások a rajtuk szereplő érvényességi időszakban fogadhatók el, december 15-e után csak eredeti aláírással és bélyegzéssel ellátott papír mutatható fel.

A 2019/2020-as tanévre (a tanév egészére vagy valamely félévére) szóló érvényesítő matricákat 2020. december 16-án már akkor sem lehet elfogadni, ha a hozzájuk tartozó tanuló bérlet még érvényes lenne.

Hasonlóképpen a MÁV is emlékeztetett: az Oktatási Hivatal rendelkezése alapján október 31. helyett december 15-ig hosszabbította meg a 2019/2020 tanévre érvényes diákigazolványok felhasználhatóságát, így ennek megfelelően fogadják el őket a MÁV-Start, a Volánbusz és a HÉV járatain.

A közlekedési társaságok arra kérik utasaikat, hogy – ha még nem tették meg – lehetőség szerint mielőbb intézkedjenek a kedvezményre jogosító okmányok érvényesítéséről.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018