eur:
392.9
usd:
365.82
bux:
66604.86
2024. április 26. péntek Ervin
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatót tart az egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos juttatásáról az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. június 5-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Újabb részletek a kórházak koronavírus-ellátásba való bevonásáról

A betegek elhelyezésének legfontosabb rendezőelve az, hogy minél kevesebb kórházba kerüljenek fertőzöttek - többek között erről beszélt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere legújabb videójában.

A tárca Életközelben című sorozatának legújabb részében Kásler Miklós kijelentette: van és lesz elég kórházi ágy. A betegek elhelyezése tervszerűen történik, melynek legfontosabb rendezőelve az, hogy elkerüljék a kórházakban kialakuló fertőzési gócokat. A kórházakat három lépcsőben léptetik be a járvány elleni küzdelembe, melynek

harmadik fázisa az összes kórházi ágy 20 százalékának felhasználása

- mondta, s emlékeztetett: a kórházi ágyak 47 százalékán jelen pillanatban sem fekszik beteg.

A miniszter közölte: a PCR teszt mellett a mentősök már antigén alapú gyorsteszteket is használnak, ami 15 perc alatt ereményt ad a vizsgált személy fertőzöttségéről. A mentősök esetében ez azt jelenti, hogy még a kórházba érés előtt kiderül a szállított személyről, hogy fertőzött-e, így a kórházban már rögtön az ellátás végső helyére lehet vinni - tette hozzá.

Az orvosok átirányításáról elmondta: ez a szám rendkívül csekély, még az intenzív terápiás orvosok esetében sem éri el a másfél százalékot. Az átvezénylés folyamata megterhelő, de az orvosi foglalkozás azért hivatás, mert áldozatokat igényel, és az orvos áldozatokat hoz. Ez a klasszikus orvosi tradíció - mutatott rá.

Az október 23-ai évforduló közeledtével emlékeztetett: 1956-ban a nemzet rendkívül fegyelmezetten, képességeinek és gondolkodásának legnemesebb tartalmait mutatta fel. Mi most azt tehetjük, hogy távolságot tartunk, maszkot viselünk, kerüljük a tömegeket, fegyelmezetten viselkedünk. Így foghatunk össze a nemzet érdekében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×