INFORÁDIÓ
2021. május 16. vasárnap
Botond, Mózes

orfk-országos balesetmegelőzési bizottság

látni és látszani

kampány

Ingyenes őszi átvizsgálást kínálnak a rendőrök minden magyar autósnak

Ingyenes őszi átvizsgálást kínálnak a rendőrök minden magyar autósnak

Infostart

A biztonságos őszi közlekedésre hívja fel a figyelmet kampányával az ORFK-OBB október közepétől december elejéig.

Az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén október 19. és december 6. között rendezi meg „Látni és látszani 2020” kampányát, amellyel szeretné felhívni a figyelmet az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra. Ebben az időszakban a sofőrök felelőssége, hogy felkészítésék járművüket megváltozott út- és fényviszonyokra. Az őszi-téli átállással kapcsolatos felkészülés időszerű, melynek keretében fontos a futómű, az akkumulátor, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése, a gumiabroncs szezonális cseréje, a jól működő ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó folyadék, páramentesítő használata, illetve a jégkaparó, a jégoldó spray beszerzése.

A kampány során arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy vizsgáltassák át az autójuk világító- és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsait, valamint ellenőriztessék látásukat – mindezt térítésmentesen. A vizsgálatokon megjelent gépjárművezetőknek a kampányhoz csatlakozó szervizek igazolólapot adnak át, mely bizonyítja, hogy autójuk megfelelt a jogszabályokban előírtaknak. A csatlakozott optikusoknál ingyenes látásellenőrzésre van lehetőség, ahol szintén igazoló lapot kapnak a résztvevők.

A kampány célja, hogy világossá váljon a közlekedés szereplőire háruló felelősség, valamint az, hogy a vezető látása és a vezetett gépjármű műszaki állapota és láthatósága elválaszthatatlan összetevői a biztonságos közlekedésnek.

Az akcióban részt vevő szervizek listája megtalálható a kampány honlapján.

Nyitókép: ORFK-OBB
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018