eur:
390.95
usd:
366.66
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Egészségügyi dolgozó egy a Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyár által kifejlesztett, remdesivir hatóanyagot tartalmazó koronavírus elleni szerrel kezelt beteg mellett a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetében Debrecenben 2020. október 15-én. A vírusszaporodást gátló infúziós kezelést súlyos állapotú betegek kapják a most kezdődött klinikai vizsgálatban.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Minden eddiginél több koronavírusos beteg hunyt el egy nap alatt Magyarországon

Az aktív fertőzöttek száma 32 909 fő. Már közel kétezer koronavírusos beteget ápolnak kórházban, tizedük van lélegeztetőgépen.

A legutóbbi nap adatai szerint 989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 48 757 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a központi tájékoztató oldal összeállításából. (Az adat mértékében közrejátszhatott a "hétvége-hatás", vagyis az alacsonyabb tesztelésszám.)

Az eddigi legmagasabbnak számít a halálozási adat: 38 többségében idős, krónikus beteg hunyt el, így összesen már 1211 áldozata van hivatalosan a járványnak tavasz óta (az eddig napi rekordadat 33 volt). A gyógyultak száma 14 637, ők 325-tel lettek többen egy nap alatt.

Az aktív fertőzöttek száma 32 909 fő, ez 626-tal több a hétfőinél.

Az aktív fertőzöttek 30 százaléka, az elhunytak 40 százaléka, a gyógyultak 30 százaléka budapesti.

64-gyel emelkedett a kórházban ápoltak száma, már 1960 koronavírusos beteg szorul ilyen ellátásra, és közülük kilenccel többen, 197-en vannak lélegeztetőgépen.

Budapesten 267-tel, Pest megyében 141-gyel nőtt a regisztrált fertőzöttek száma.

fdsa

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

24 780-an vannak hatósági házi karanténban és 910 368-ra nőtt a március óta elvégzett tesztek száma.

Az operatív törzs jelenleg 46 óvodában és 21 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 153 osztálynál és 17 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

A kormányfő arra kérte a magyar családokat, hogy most ne tervezzenek külföldi síelést. Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos vasárnapi nyilatkozatában pedig arról beszélt, hogy nem szabad belefáradnunk a koronavírus-járvány kezelésébe, mert legalább annyi van még előttünk, mint amennyi mögöttünk.

  • Továbbra is kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is.
  • 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.
  • A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet.
  • Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×