eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi képviselője az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Láng Zsolt: a tervek és a pénz is megvolt, mégsem dolgoznak a felüljárón

A Fidesz fővárosi képviselője szerint a két kerültet összekötő Csömöri úti felüljáró felújítását már el kellett volna kezdeni.

Tarthatatlan, hogy Zugló és a XV. kerület közötti Csömöri úti felüljáró talán 2021 decemberében készül el – fejtette ki Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője kedden Budapesten a felüljárónál.

Láthatónak nevezte, hogy a felüljáró felújítása nem halasztható. Ennek tervei már 2017–2018-ban elkészültek. A 2019-es költségvetésben biztosított is volt rá a csaknem nettó 800 millió forintos forrás. Az új fővárosi vezetés 2019 decemberében hirdetett győztest. A kivitelező 2020 márciusában vette át a munkát azzal, hogy 2020 decemberére befejezi a munkát. Márciusban le is zárták a felüljárót, csak a BKK járatai hajthatnak át rajta. Mindeközben semmilyen munkálat nem zajlik a képviselő elmondása szerint.

Néhány hete közölte az itt élőkkel a két kerület polgármestere, hogy

gond van, rosszabb a műszaki helyzet, mint amire számítottak, így nem idén decemberben, hanem talán 2021 decemberében készül el a felüljáró,

vagyis minimum egy év lesz a csúszás.

Kiemelte: a Csömöri úti felüljáró a XIV. és XV. kerület között az egyik legforgalmasabb gerincútvonal, ezért a lezárása nagy fennakadásokat okoz.

A fideszes poltitikus azt mondta: szeretnék, ha a főpolgármester végre tényleg foglalkozna Budapest mindennapjaival, csapata a napi ügyekre koncentrálna és nem a kormánnyal való csatározásra. Bíznak továbbá abban, hogy az elvesztegetett egy év után, a következő négy évben Budapest fejlődése visszaáll abba a kerékvágása, amit a "Tarlós éra alatt" megszokhattak az emberek.

Láng Zsolt a fővárosi ellenzéki polgármesterek eddigi munkájáról elmondta: azt látják, hogy semmilyen projekt nem megy tovább. Az elődök által otthagyott pénzt elköltik, az elődök által elindított fejlesztéseket átadják, de nem látják, hogy elindult volna egy olyan újfajta elképzelés, ami a budapestiek életét legalább középtávra meghatározza.

A Fővárosi Önkormányzat szeptember 30-án közölte az MTI-vel, hogy újratervezés miatt egy évet csúszik a Csömöri út–Drégelyvár utcai közúti felüljáró felújítása. Akkori közleményük szerint az újratervezés azt követően vált szükségessé, hogy

a kivitelező a hídszerkezetet érintő problémákra bukkant,

ezért a munkálatok egy évvel csúsznak, és jövő decemberre fejeződnek be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×