eur:
394.8
usd:
371.27
bux:
65567.52
2024. április 16. kedd Csongor
Autó gázol a vízben a Hernád folyó áradása miatt lezárt úton Bőcsön 2020. október 18-án. A Sajólád és Bőcs közötti útszakaszt is lezárták a forgalom elől, így Belső-Bőcs településrész egyelőre nem közelíthető meg közúton.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Áradás Bőcsön: egy kerékpározó nőt elsodort a Hernád

A medréből kilépő folyó kettévágta a települést, az idős nőt a katasztrófavédőknek sikerült kimenteniük az árból.

A Hernád kettévágta Bőcsöt, és a nagy erejű sodrása miatt fokozott óvatosságra van szükség – írja a hirado.hu az M1 tudósítása alapján.

Mint kiderült, egy idős nő kerékpárral próbált átjutni az úttesten, de elsodorta a medréből kilépő folyó. Valószínűleg nem mérte fel, hogy mekkora erejű a víz sodrása, így történhetett meg a baleset. Végül a tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai csónakkal mentették ki a vízből, majd a mentők kórházba szállították. A teste lehűlésén kívül fizikai sérülés nem érte.

A folyó lényegében elzárta a város egyik felét a másiktól. Eddig arra számítottak, hogy hétfő reggelre a folyó visszahúzódik, de egyelőre csak a felsőbb szakaszokon apad, Bőcs térségében még nem. A helyiek életét megnehezíti, hogy a Hernád elzárta a város egy részét, így azt csak jókora kerülővel lehet elérni.

Az áradások a térségben Hernádszentandrást, Kiskinizst, Hernádkércset és még számos települést érintenek.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×