eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke beszél a sajtótájékoztatón, ahol beszámol a kormány szakszervezetekkel és munkaadókkal folytatott tárgyalásáról, a Miniszterelnökségen.
Nyitókép: Beliczay László

Szobrot kap Demján Sándor

Sárszentmihályon parkot neveztek el Demján Sándorról és felavatják a szobrát. Azért ott, mert a Székesfehérvár melletti községben volt először önálló vezető.

Parkot neveztek el és szobrot avattak a két éve elhunyt Demján Sándor emlékére a Fejér megyei Sárszentmihályon, ahol a nagyvállalkozó első alkalommal töltött be önálló vezetői posztot a Gorsium ÁFÉSZ elnökeként – közölte a Masterplast Nyrt.

A Masterplast csapata így tiszteleg az egykori „Főnök” életműve előtt – hangsúlyozták.

A közleményben a Demján Sándor nevéhez köthető fejlesztések közül kiemelték a Pólus Center, a Westend City Center, a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház felépítését.

A nagyvállakozó számos cég létrehozásánál közreműködött: az MTI adatai szerint 1973-ban ő indította a Skála áruházláncot, 1986-ban megalapította a Magyar Hitelbankot. Nevéhez fűződik a Gránit Pólus Csoport, a Gránit Bank, a TriGranit Csoport megalapítása. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ügyvezető elnöke, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke volt.

A kultúra támogatására

2003-ban létrehozta a Prima Primissima díjat,

a Demján Sándor Alapítvány pedig több ezer nehéz helyzetben lévő diák, egyetemista ösztöndíját finanszírozta. A budapesti városfejlesztésében betöltött munkásságáért Demján Sándor 2003 óta Budapest díszpolgára, a kultúráért, a rászorulók felkarolásának érdekében végzett munkája elismeréseként az Emberi Méltóság kitüntetésben részesült, 2013-ban megkapta a Magyar Érdemrend nagykeresztjét.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×