eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Jelenleg 481 egészségügyi dolgozót tartanak nyilván a koronavírus-fertőzöttek között - a nap hírei

A járvány leküzdése után folytatódik az adósságcsökkentés - jelentette ki a pénzügyminiszter. A szegedi egyetemi klinikán kezelhetik az országban először a koronavírusos betegeket favipiravir hatóanyagú gyógyszerrel.

Újabb 17 ember halt meg koronavírus-fertőzés miatt Magyarországon. Az elmúlt 24 órában 1.322 új fertőzöttet azonosítottak. Az aktív fertőzöttek száma 21.484-re nőtt. A járvány kezdete óta 798-an haltak bele a vírus okozta szövődményekbe. Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs tájékoztatóján az InfoStart kérdésére elmondta: a járvány kezdete óta 1234 egészségügyi dolgozónál igazolták a koronavírus-fertőzést, közülük egy meghalt. Jelenleg 481 aktív fertőzöttet tartanak nyilván.

A járvány leküzdése után folytatódik az adósságcsökkentés – jelentette ki a pénzügyminiszter. Varga Mihály hangsúlyozta: a felelős, kiszámítható adósságkezelést a befektetők is értékelik. Hozzátette: a kormány biztonságos, hosszú futamidejű, több lábon álló finanszírozással folytatja az államadósság csökkentését.

Megállapodás született a budapesti üzleti turizmus fellendítése érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Turisztikai Szövetség Alapítvány, a Magyar Kongresszusi Iroda, valamint a Fővárosi Önkormányzat között. Karácsony Gergely főpolgármester kiemelte: a Közgyűlés jelentősen mérsékli a turisztikai vállalkozások ingatlanbérleti és közterület-használati díjait.

A jegybank szerint a hitelpiacon nincsenek rendszerszintű, beavatkozást indokoló kockázatok, a magyar bankrendszer finanszírozása stabil. Szakács János főosztályvezető arról is beszélt, hogy a törlesztési moratórium jövő évi meghosszabbítása mintegy 800 ezer lakossági és 15-20 ezer vállalati ügyfélnek nyújthat segítséget.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a családok életszínvonalának megtartása ugyanolyan fontos, mint az emberi élet megvédése és a gazdaság talpra állítása. Novák Katalin a Kossuth rádióban kijelentette: elsődleges célja, hogy az eddigi családtámogatások a gazdaságilag nehezebb időszakban is bővüljenek.

Azonnali 50 ezer forintos nyugdíjkiegészítést sürget minden érintettnek a Demokratikus Koalíció. Varju László alelnök kiemelte, hogy a Globális Nyugdíjindex listán Magyarország a vizsgált 44 országból a 33. helyen végzett, Európában csak Görögország és Lettország teljesített rosszabbul.

A munkanélküli ellátás időtartamának kilenc hónapra emelését, összegének nettó 100 ezer forintra emelését sürgeti az MSZP. Komjáthi Imre elnökhelyettes közölte: előfordulhat, hogy egy munka nélkül maradt ember csak hat hónap múlva kapja meg a munkanélküli ellátást, olyan kevesen vannak a hivatali ügyintézők.

Válságkezelő csomagot állított össze az LMP. Kanász-Nagy Máté társelnök elmondta: ingyenessé tennék a tesztelést. Az alapvető élelmiszerek áfáját 5 százalékra csökkentenék, emellett emelnék az egészségügyi, szociális dolgozók és a pedagógusok bérét.

A Szegedi Tudományegyetem klinikáján kezelhetik az országban először a koronavírusos betegeket favipiravir hatóanyagú gyógyszerrel. A Japánban végzett klinikai vizsgálat adatai szerint a medicina a kezdődő tüdőgyulladással kezelt, középsúlyos állapotú koronavírusos betegekben megakadályozta a vírus szaporodását, enyhítette az olyan klinikai tüneteket, mint a láz vagy a légzészavar.

Vérplazmaadásra várja a fertőzésen átesett hallgatóit és dolgozóit a Semmelweis Egyetem. Az intézmény közleménye szerint a súlyos koronavírus-fertőzéses betegek kezelésének leghatékonyabb, és máig egyetlen bizonyított módja a plazmaterápia, a szérum kizárólag a gyógyult betegek véréből állítható elő.

Budapesti agglomerációs települések szennyvizében is vizsgálja a koronavírus kimutathatóságát a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az országos kutatás több szennyvíztelep mintáiban is növekedő tendenciát mutatott ki.

Pozitív lett az amerikai elnök és felesége koronavírus tesztje. A vizsgálatot Donald Trump egyik tanácsadójának pozitív tesztje után végezték el. Az elnöki pár már korábban karanténba vonult

Továbbra sem lát érdemi előrelépést az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeni kapcsolatrendszeréről folytatott egyeztetéseken az Európai Bizottság főtárgyalója. Michel Barnier közölte: súlyos ellentmondások vannak a kereskedelempolitika, a tisztességes és egyenlő versenyfeltételek biztosítása, valamint a halászat kérdésében.

Az örmény kormányfő szerint csak akkor jöhet létre fegyvernyugvás Hegyi-Karabahban, ha onnan kivonul a török haderő. Nikol Pasinján megismételte: a térségben Ankara által támogatott szíriai zsoldosok is harcolnak. Közben a török államfő arról beszélt, hogy a konfliktus addig tart, amíg fel nem szabadul a török és azeri álláspont szerint örmény megszállás alatt álló kaukázusi terület.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×