eur:
392.07
usd:
362.57
bux:
65908.04
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
Nyitókép: Pixabay.com

Máris a nyakunkon a poloskainvázió

A száraz idő ugyanis kiváló környezet a zöld vándorpoloskák kártétele és szaporodása számára.

Az emberek életét pokollá tevő büdös bogarak szinte élvezik a késői meleg időt, minden növényen megtalálhatók a fürge mozgású imágók és lárváik – olvasható a magyarnovenyorvos.hu-n. Hirtelen aktivitásukat a foltos paprika, padlizsán, paradicsom jelezheti.

Amennyiben pedig hűvösebbre fordul az időjárás, megkezdődik a kifejlett egyedek vándorlása a védettebb, fagytól megkímélt épületek irányába, ezért a lakások nyílászáróit célszerű szúnyoghálóval védeni, vagy pedig zárva tartani.

Mint arról beszámoltunk, a poloskák idei első nemzedékének elmaradása valószínűleg az aszályos tavasszal magyarázható. Azonban a csapadékos tavaszvég–nyárelő adhatott nekik lendületet – vélekedett korábban a Szent István Egyetem rovartanszékének docense az InfoRádióban.

Címlapról ajánljuk
Julija Navalnaja az Európai Parlamentben: Putyin bármire képes, nem lehet vele tárgyalni
Tudósítónktól

Julija Navalnaja az Európai Parlamentben: "Putyin bármire képes, nem lehet vele tárgyalni"

"Akik azt gondolják, hogy vannak erkölcsei és szabályai, azok tévednek, mert nem egy politikussal, hanem egy rettenetes gengszterrel van dolgunk" - mondta az EP strasbourgi ülésén Alekszej Navalnij özvegye, akinek beszédét többször is vastaps szakította félbe.

Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump volt amerikai elnök a republikánus előválasztáson fölényesen nyerte el Dél-Karolinát, így a saját államában verte meg egyetlen riválisát, Nikki Haley-t. Az előrejelzések is Trump győzelmét jósolták, de akkor miért harcol még Nikki Haley? Erről is kérdeztük Fekete Rajmundot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
Von der Leyen: a tartós béke egy illúzió, Putyin csak fegyverkezésre használná fel a tűzszünetet

Von der Leyen: a tartós béke egy illúzió, Putyin csak fegyverkezésre használná fel a tűzszünetet

Ursula von der Leyen elnök beszédet mondott az Európai Parlament plenáris ülésén, amelyben hangsúlyozta, hogy határozott választ kell adnia az EU-nak a jelenlegi geopolitikai helyzetre, meg kell erősíteni a tagállamok közötti védelmi együttműködést a NATO-n kívül is, fokozni kell a hadiipar támogatását. Azt is elmondta, hogy az Oroszországgal kötendő tartós béke egy illúzió, Vlagyimir Putyin orosz elnök csak arra használná ki egy tűzszünet idejét is, hogy tovább fegyverkezzen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×