eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Semmelweis Egyetem

Hétfői adatok: 844 új fertőzött, 5 halott Magyarországon

Az aktív fertőzöttek száma 8394 fő. 642-en már elhunytak.

844 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt öt idős, krónikus beteg - írja a Koronavírus.gov.hu.

Ezzel 13 153 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 642 fő, 4117-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 8394 fő. Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 287 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

26 668-an vannak hatósági házi karanténban, a mintavételek száma 549 211.

A tájékoztatóban az is olvasható, hogy "az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a kötelező maszkviselés szabályait mindenki szigorúan tartsa be!"

Kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg "tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet".

Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×