INFORÁDIÓ 
2020. október 23. péntek
Gyöngyi

mszp

tisztújítás

társelnök

jelölés

tóth bertalan

kunhalmi ágnes

mesterházy attila

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője beszél a Tájékoztató az MSZP vezető testületeinek döntéséről címmel tartott sajtótájékoztatón a Villányi úti konferencia központban 2019. március 23-án. Mellette Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke.

Csak két jelölt maradt az MSZP társelnöki posztjaira

Infostart

Mesterházy Attila nem állított listát, Havas Szófia jeöltjei pedig nem vállalták a jelölést.

Tóth Bertalan pártelnök és Kunhalmi Ágnes választmányi elnök az MSZP két hivatalos társelnök-jelöltje, a szintén az erre a posztra pályázó Havas Szófia nem tudott listát állítani, Mesterházy Attila pedig nem nyújtott be listát, így ők ketten nem is indulnak a társelnöki tisztségért az MSZP hétvégi tisztújító kongresszusán – értesült az ATV.

Hétfőn ülésezett az MSZP megyei elnöki értekezlete, amely a listaállítás szempontjából meghatározó fórum. Ezen Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes és Havas Szófia tett javaslatot saját listára. Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes listáján szereplő személyek vállalták a jelöltséget, a Havas Szófia listáján szereplők viszont nem. Mesterházy Attila nem tudott vagy nem akart listát állítani, ő a megyei elnöki értekezlet megkezdéséig nem jelentkezett saját listával, így arról a testület nem is tudott dönteni. Így hivatalosan két társelnökjelölt van, Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes.

Ugyanakkor a portál szerint a jelenlegi pártvezetés menet közben változtatott a tisztújítás szabályain, csak a szeptember 9-én lezárult jelölési folyamat után egy nappal közölte a jelölőbizottság, hogy a társelnökjelölteknek zárt listával kell indulniuk a kongresszuson, azaz előre közölniük kell, hogy megválasztásuk esetén a jelölőbizottság által jóváhagyott jelöltek közül kikkel kívánnak együtt dolgozni,.

A megyei elnökök értekezletére be kellett nyújtani a zárt listákat, de a megyei elnökök értekezlete nem döntéshozatali fórum a jelölésekkel kapcsolatban, mindössze azt döntheti el, hogy a megyei elnökök közül melyik az az öt, akit az elnökségbe jelölnek.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018