eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66839.1
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: totkomlos.hu

Bezárják az összes iskolát Tótkomlóson

További öt személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét a településen. A járvány megfékezése érdekében bezárják a két tótkomlósi iskolát, mert a pedagógusok járványügyi megfigyelés alá kerültek.

Már korábban bezárták a Tótkomlósi Ligeti Óvodát, mert az egyik dolgozó koronavírustesztje pozitív lett. A hatóságok szerdán elrendelték az alkalmazottak, illetve hét, a nyári időszakban az intézményben tartózkodó gyermek hatósági tesztelését.

Vasárnapra derült ki, hogy további öt személy koronavírusos. Zsura Zoltán, a település polgármestere elmondta: felvette a településsel a kapcsolatot a Békés Megyei Kormányhivatal, és a népegészségügyi szolgálat vezetőjével egyeztetve hétfőtől tanítási szünetet rendelnek el a Jankó János Általános Iskola és Gimnáziumban, valamint a Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, mert a pedagógusok járványügyi megfigyelés alá kerülnek – írja a behir.hu.

Hétfőn tanítási szünetet rendelnek el, keddtől pedig újra bevezetik a digitális tanrendet az érintett intézményekben.

A diákok nem kerülnek járványügyi megfigyelés alá, de a polgármester arra kérte a szülőket, hogy aki a gyermekén a vírus tüneteit észleli, azonnal hívja fel a háziorvosát, és gyerekek és a lakosok is csak a legszükségesebb esetben menjenek közösségbe.

A művészetoktatási intézményben az előre meghirdetett rend szerint kezdődik el a tanév, de a szociális szolgáltató intézmény által üzemeltetett nappali ellátás hétfőtől határozatlan ideig szünetel. A következő hetekre szervezett tótkomlósi eseményeket törölték, így elmaradnak a kulturális és sportrendezvények is a településen.

A hagyományos tanévkezdésről, a folyamatos készenlétről és az oktatási intézményekben a koronavírus-fertőzés felbukkanása esetén alkalmazott lépésekről részletesen beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára. Az interjút elolvashatja itt, vagy akár alább meg is hallgathatja teljes egészében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×