eur:
394.11
usd:
370.15
bux:
65589.86
2024. április 19. péntek Emma

MSZP: ismerhessék meg az egészségügyi reformterveket a népjóléti bizottság tagjai!

Osszák meg a parlament népjóléti bizottságának tagjaival az egészségügyi reformra vonatkozó elképzeléseket, a két érintett szakminiszter pedig számoljon be a témában a testületnek - sürgette szombati online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos (MSZP), a bizottság elnöke.

Az ellenzéki politikus aggályosnak találta, hogy "tíz év semmittevés" után tíz év titkosítás következik az egészségügyben, hiszen nem hozzáférhető az a tanulmány, amelyet egy nemzetközi tanácsadó cég készített a témában.

Csodálkozásának adott hangot, hogy nem a szaktárca, hanem a Belügyminisztérium rendelte meg a tanulmányt; kérdésként vetette fel, hogy miként érinti a tervezett átalakítás a szféra életét, finanszírozását, az ide irányuló szakképzést, ki vezényli az átalakítást.

Megemlítette: nemrégiben 140 ezer kérdőívet küldtek ki az egészségügyi dolgozóknak arról, mit kellene változtatni a szférában, ám kérdéses, hogy hány válasz érkezett és elegendő idő volt-e azok feldolgozására.

Korózs Lajos hozzátette: ugyanez a cég készítette a szlovákiai reformtervet, amely optimális feltételek és széles körű egyeztetés dacára megbukott.

Hangsúlyozta: szeretné, ha a népjóléti bizottság mihamarabb megismerhetné ezeket az anyagokat, és bármilyen időpontra hajlandó összehívni az általa vezetett országgyűlési testületet, hogy a két tárcavezető beszámolhasson a témáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×