eur:
392.95
usd:
367.92
bux:
67150.97
2024. április 26. péntek Ervin
A kormany.hu által 2020. május 1-jén közreadott fotó a budapesti Szent János Kórház COVID osztályán készül és az ott végzett gyógyító munkát mutatja be.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Megugrott az aktív fertőzöttek száma itthon

Május 2. óta a legrosszabb napi adat jelent meg a koronavírus terjedéséről Magyarországon.

73 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 5288 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Legutóbb május elején volt ennyire magas a napi új esetszám: elsején 88, másodikán 79 beteget jelentettek akkor.

Az elhunytak száma változatlanul 614.

3734-en már meggyógyultak, számuk egy nap alatt 18-cal nőtt.

Az aktív fertőzöttek száma 940, 55-tel több, mint kedden. Jelenleg 64 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek 37 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.

Hatósági házi karanténban 7707-en vanna, számuk 423-mal emelkedett egy nap alatt. A mintavételek száma 405 067-re nőtt, az előző napihoz képest 4625-öt végeztek.

A kormányzati tájékoztató oldalon azt írják, az új fertőzések szétszórt esetek, gócpontról nem beszélhetünk. A kontaktkutatás minden esetben zajlik. Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Felhívják a figyelmet arra, hogy

  • továbbra is kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak,
  • lehetőleg tartsuk a szociális távolságot,
  • gyakran és alaposan mossunk kezet,
  • a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.
  • Az együtt szórakozó fiatalokat kérik, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket.
  • Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be.
  • Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×