eur:
393.85
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A koronavírus-járványra utaló COVID-19 felirat a spanyol csendőrség gépjárművének tetején Madridban 2020. április 8-án. A járvány miatt a spanyol rendőrség megerősíti a rendőrségi jelenlétet a húsvéti ünnepek alatt, miután az emberek egyre kevésbé tartják be a kijárási korlátozásokat.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Victor Lorena

Tizennyolccal emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Továbbra sincs újabb halálos áldozata itthon a járványnak, az aktív fertőzöttek száma 490.

Tizennyolccal, 4398-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma változatlanul 596. 3312 ember már meggyógyult.

Az aktív fertőzöttek száma 490.

Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. Hetven koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük négyen vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 7318-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 319 854.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2021) és Pest megyében (666) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (310), Zala (263) és Csongrád-Csanád megye (138), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

Kiemelték: a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő, jelenleg 7318 embernél van érvényben.

A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz. Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500 résztvevő feletti zenés, táncos rendezvény. Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást - tették hozzá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×