eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Rémhírterjesztési eljárás indult az MSZP-videó miatt

Németh Athina bevallotta, hogy nem mentő, de azt állítja, dokumentumokkal hajlandó igazolni, hogy számos, a kórházi ágyfelszabadítás miatt hazaküldött beteg meghalt.

Az Index rendőrségi közlésre hivatkozva azt írja, nyomozás indult azzal a videóval összefüggésben, amit az MSZP vasárnap tett közzé a Facebookon.

A videón egy magát mentőápolónak kiadó nő, Németh Athina beszélget Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselővel

"a kórházkiürítés áldozatairól";

tíz hazaküldött betegből a nő állítása szerint tíz nap alatt kilencen meghaltak. Ismert, a koronavírus-járvány miatt a hazai kórházaknak a járványügyi intézkedések egyike miatt intenzív ápolásra szolgáló ágyakat kellett felszabadítaniuk.

Az Infostart is hírt adott róla, hogy az erőforrástárca - amely alá az egészségügyi irányítás tartozik - korábban jelezte, feljelentést tesz az ügyben, a fent említett

videót pedig az MSZP el is távolította a közösségi oldalról,

miután kiderült, hogy Németh Athina sem az Országos Mentőszolgálat, sem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, sem az Állami Egészségügyi Ellátóközpont kötelékébe nem tartozik, sőt az általa megnevezett Szamaritánus Mentőszolgálat is cáfolta, hogy a munkavállalójuk lenne vagy valaha lett volna.

A fordulat után a politikus sem védelmezte Németh Athinát, így fogalmazott: "amennyiben az ápolást végző nő valóban nem az, akinek állította magát,félrevezette a nyilvánosságot, kárt okozott a hazai közéletnek és az MSZP-nek", ebben az esetben pedig "vállalnia kell a felelősséget". Az MSZP-nél egyébként belső vizsgálat indul a videó miatt.

Németh Athina a történet egészéről az ATV-nek nyilatkozva elmondta, valamennyi, általa idézett panaszos mellette áll, és

dokumentumokkal is tudja igazolni az állításait,

azt viszont elismerte, hogy valóban nincs szerződése mentőként. Korábban ugyanerről a Magyar Nemzetnek még azt mondta, Németországban szerzett mentős képesítést, és itthon is egy német tulajdonú mentős vállalatnak dolgozik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×