eur:
394.37
usd:
371.08
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
Nyitókép: Pixabay

Rémhírterjesztési eljárás indult az MSZP-videó miatt

Németh Athina bevallotta, hogy nem mentő, de azt állítja, dokumentumokkal hajlandó igazolni, hogy számos, a kórházi ágyfelszabadítás miatt hazaküldött beteg meghalt.

Az Index rendőrségi közlésre hivatkozva azt írja, nyomozás indult azzal a videóval összefüggésben, amit az MSZP vasárnap tett közzé a Facebookon.

A videón egy magát mentőápolónak kiadó nő, Németh Athina beszélget Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselővel

"a kórházkiürítés áldozatairól";

tíz hazaküldött betegből a nő állítása szerint tíz nap alatt kilencen meghaltak. Ismert, a koronavírus-járvány miatt a hazai kórházaknak a járványügyi intézkedések egyike miatt intenzív ápolásra szolgáló ágyakat kellett felszabadítaniuk.

Az Infostart is hírt adott róla, hogy az erőforrástárca - amely alá az egészségügyi irányítás tartozik - korábban jelezte, feljelentést tesz az ügyben, a fent említett

videót pedig az MSZP el is távolította a közösségi oldalról,

miután kiderült, hogy Németh Athina sem az Országos Mentőszolgálat, sem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, sem az Állami Egészségügyi Ellátóközpont kötelékébe nem tartozik, sőt az általa megnevezett Szamaritánus Mentőszolgálat is cáfolta, hogy a munkavállalójuk lenne vagy valaha lett volna.

A fordulat után a politikus sem védelmezte Németh Athinát, így fogalmazott: "amennyiben az ápolást végző nő valóban nem az, akinek állította magát,félrevezette a nyilvánosságot, kárt okozott a hazai közéletnek és az MSZP-nek", ebben az esetben pedig "vállalnia kell a felelősséget". Az MSZP-nél egyébként belső vizsgálat indul a videó miatt.

Németh Athina a történet egészéről az ATV-nek nyilatkozva elmondta, valamennyi, általa idézett panaszos mellette áll, és

dokumentumokkal is tudja igazolni az állításait,

azt viszont elismerte, hogy valóban nincs szerződése mentőként. Korábban ugyanerről a Magyar Nemzetnek még azt mondta, Németországban szerzett mentős képesítést, és itthon is egy német tulajdonú mentős vállalatnak dolgozik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Több mint 60 éve nem volt ennyi szamárköhögéses eset Csehországban, mint idén tavasszal. Az éve eleje óta még mindig terjedőben lévő betegség felkeltette az érdeklődést a védőoltás iránt, a cseh egészségügyi rendszer azonban nincs felkészülve ekkora keresletre. Az egészségügyi minisztérium azt ígéri, hogy a héten 100 ezer vakcinát szerez be külföldről, hogy megállítsa a betegség továbbterjedését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×