eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Orvosi maszkok a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Védőfelszerelést küldenek az idősotthonokba

Újabb védőeszközökkel segíti a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs az idősotthonokat - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Felidézték, két hete volt már hasonló kiszállítási kör. Most újabb készleteket küldenek az intézményekbe, összesen 1,3 millió maszkot és 365 ezer gumikesztyűt. A védőeszközöket a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóságok megyei kirendeltségein vehetik át az idősotthonok, legyenek azok állami, önkormányzati, egyházi vagy civil fenntartásúak.

A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő 21 idősotthon számára is küldenek újabb védőeszközöket: összesen 175 ezer sebészi maszkot és 49 ezer gumikesztyűt.

Ebből a tömeges fertőzéssel érintett Pesti úti idősotthon 5700 darab sebészi maszkot és 4500 gumikesztyűt kap

- írták a kormányzati oldalon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×