eur:
394.51
usd:
369.94
bux:
65173.41
2024. április 19. péntek Emma

Orbán Viktor: szükség van minden gyógyszerre, ami enyhíti a tüneteket - a nap hírei

Elegendő mennyiségű vírus ellenes gyógyszer felhalmozását nevezte a következő hetek feladatának a miniszterelnök. 585-re nőtt a koronavírus igazolt fertőzötteinek száma Magyarországon. Aggodalmát fejezte ki a koronavírus elleni védekezésről szóló magyar törvény miatt az Európai Bizottság elnöke. A nap legfontosabb hírei április 2-án.

Szükség van minden lehetséges gyógyszerre, ami enyhíti a koronavírus okozta betegség tüneteit - jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor a koronavírus-kutatócsoportok vezetőivel tartott videókonferencián elegendő mennyiségű gyógyszer felhalmozását nevezte a következő hetek feladatának.

585-re nőtt az új típusú koronavírus igazolt fertőzötteinek száma. A járványnak már 21 halálos áldozata van, 42-en meggyógyultak - mondta el az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos. Müller Cecília hangsúlyozta: az egész ország területén emelkedik a fertőzöttek száma, ezért nagyon fontos a kijárási korlátozás és a higiénés szabályok betartása. A hatóságok 10 ezernél több hatósági házi karantént rendeltek el, csaknem 500 esetben állapítottak meg szabálytalanságot.

Olaszországban a járványgörbe napok óta stabil adatokat mutat jelentős csökkenés nélkül, az új koronavírus áldozatainak száma megközelítette a 14 ezret.Nyugat-Európa mellett gyorsan terjed a járvány az amerikai New York államban is, ott egy nap alatt csaknem 9 ezerrel emelkedett a vírusfertőzéssel diagnosztizáltak száma, így csaknem 84 ezer fertőzöttet tartottak számon.

Ügyeletes gyógyászati szaküzleti rendszer kezdi meg működését, hogy a krónikus betegek és a fogyatékkal élők hozzájussanak a megfelelő eszközökhöz. A kereskedőket, gyártókat tömörítő Forgalmazók az Egészségért Szövetség 8 és 20 óra között hívható telefonos tájékoztatási vonalat hozott létre, illetve online térképes útmutató segíti az emberek tájékozódását.

Alaptalannak nevezte a tanév meghosszabbításáról a közösségi médiában terjedő hírt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amely eljárást kezdeményez az ügyben.A tárca tájékoztatása szerint nem módosul a tavaszi szünet időpontja sem.Aggodalmát fejezte ki a koronavírus elleni védekezésről szóló magyar törvény miatt az Európai Bizottság elnöke. Ursula von der Leyen hangsúlyozta: az egészségügyi krízis leküzdésére hozott rendkívüli intézkedéseknek arányosnak kell lenniük, és nem tarthatnak határozatlan ideig. Kovács Zoltán nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár politikai boszorkányüldözésnek tartja az európai bírálatokat. Közben a Fidesz kizárását kérték az Európai Néppárt 13 tagjának vezetői, erről levelet írtak a pártszövetség elnökének, Donald Tusknak - írta a Politico internetes újság.

Elmarasztalta az úgynevezett kvótaperben az Európai Unió bírósága Magyarországot, Lengyelországot és Csehországot. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint az Európai Bizottság diszkriminatív módon járt el, amikor kizárólag ezt a három tagállamot vonta eljárás alá.

Egyes járatok már péntektől sűrűbben indulnak, hétfőtől pedig újra a tanszüneti menetrend lép életbe Budapesten. A BKK-t a főpolgármester utasította az újabb módosításra, miután a ma bevezetett járatsűrítés ellenére reggel még mindig sok járaton nagyobb volt a tömeg a járványhelyzetben elfogadhatónál.

Két héttel meghosszabbította termelési szünetét az Audi Hungaria a koronavírus-járvány miatt. A leállás így a mostani tervek szerint április 19-ig tart. A héten az esztergomi Suzuki-gyár is meghosszabbította két héttel a leállást.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Ahogy a Politico beszámol róla, Donald Trump volt amerikai elnök kampánya saját tájékoztatása szerint több mint százezer jogászt és ügyvédet fog hadba állítani, hogy felügyelje a 2024-es választások tisztaságát. A kezdeményezés, amelyet a Trump-kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság "az ország történetének legkiterjedtebb és legmonumentálisabb választási integritási programjaként" jellemzett, magában foglalja a jelentkezők képzését is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×