eur:
393.98
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Új módszerrel próbálkoznak a csalók

Csalók egy vállalati videókonferencia alkalmazásra hivatkozva próbálják meg átverni a távmunkában dolgozó felhasználókat - hívta fel a figyelmet a Facebook-oldalán a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI).

Több mint 74 ezer ügyféllel és 13 millió aktív felhasználóval a Zoom az egyik legkedveltebb felhőalapú vállalati kommunikációs platform, amelynek népszerűsége az elmúlt hetekben még inkább megugrott - írták.

Megjegyezték azt is, hogy az elmúlt években a szolgáltatás súlyos sérülékenysége merült fel, valamint nemrégiben az internetes polgárjogi szervezet, az EFF (Electronic Frontier Foundation) adatvédelmi aggályokat is megfogalmazott vele kapcsolatban.

Egy jelentés szerint - miként várható volt - a kiberbűnözők is meglátták a potenciált a távmunkában: mind több hamis, a Zoomra hasonlító domaint regisztrálnak ugyanis, és egyre gyakrabban jelenik meg káros Zoom-kód is.

A szakértők azt javasolják, hogy amikor valaki Zoom-linket kap, legyen különösen óvatos, aki pedig a Zoom mobilkliensét használja, mindig frissítse az alkalmazást a legutóbbi verzióra.

Az NKI tájékoztatója a videokonferencia-szolgáltatások biztonságos kezeléséről megtalálható az intézet weboldalán.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×