INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

soros györgy

budapest

karácsony gergely

koronavírus

Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2020. január 17-én. A főpolgármester elmondta, hogy évente nagyjából kétmilliárd forintból szüntetnék meg a CT- és MR-várólistákat Budapesten a daganatgyanús megbetegedések esetében.

Megvan, mire költi a főváros a Soros Györgytől kapott pénzt

Infostart

Egymillió eurót ad Budapestnek a milliárdos a koronavírus elleni védekezéshez.

A Nyílt Társadalom Alapítvány (OSA) közölte, hogy Soros György 1 millió euróval támogatja Budapestet a koronavírus elleni küzdelemben. A járvány különösen az idősotthonokban élőket és a hajléktalanokat fenyegeti, akikből egyre több lehet, mert sokan veszítik el a munkájukat, az önkormányzatok hatalmas szociális problémákkal találják majd szembe magukat – indokolták a támogatást.

Soros György a második világháborúra utalva hozzátette: „Jól emlékszem azokra az időkre, tudom mit jelent Budapesten élni rendkívüli körülmények között”.

„Természetesen köszönjük! A sok kicsi sokra megy. Ennyi” – reagált elsőként Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő.

Karácsony Gergely főpolgármester azt közölte: „a hétvégén a Futureal-Cordia cégcsoport, hétfőn pedig a Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány ajánlott fel jelentős összegű adományt Budapest számára a koronavírus elleni küzdelméhez. Köszönjük ezeket a nemes gesztusokat, ahogy a sok kisebbet is! Védőfelszereléseket és szűrőteszteket fogunk belőlük finanszírozni”

A Magyar Nemzet megkereste a Főpolgármesteri Hivatalt, ahol elmondták: az adományt a fertőzés elleni védekezéshez szükséges eszközökre, továbbá a kerületi járóbeteg- és alapellátásban dolgozó orvosok és ápolók, valamint a szociális intézményeink munkatársainak vírustesztelésére szeretnék fordítani. Karácsony Gergely korábban bejelentette: a főváros egy magán-egészségügyi szolgáltatóval állapodott meg tesztelésre, a vizsgálatok már a héten megkezdődhetnek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018