eur:
394.22
usd:
370.38
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Fürdőzők a Balatonban a fonyódi szabadstrandon 2013. július 28-án. A hőség miatt erre a napra tizenöt megyére adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést, a többi területre másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben. Az előrejelzés szerint július 28-án a legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul, nappal 34-39 fokig melegszik a levegő.
Nyitókép: MTI/Varga György

Íme a Balaton legkedveltebb helyei

Jelentős különbségekkel pörgött a turizmus 2019-ben a balatoni régió településeinek kereskedelmi szálláshelyein, derül ki a KSH-nál gyűjtött adatokból. Voltak erős visszaesések és markáns növekedések is.

2019-ben a vendégek együttesen 5 millió 874 ezer éjszakát töltöttek el a régió kereskedelmi szálláshelyein, ami 0,9 százalékkal kevesebb a 2018-as eredménynél. A külföldiek forgalma 2,6 századdal maradt el az előző évitől, miközben a magyar vendégéjszakák száma azonos volt mindkét évben.

A települések forgalom szerinti sorrendjében továbbra is Hévíz áll az élen a többiektől messze elhúzva az egymillió-száznegyvenötezer éjszakás eredményével. Füred is stabilan tartja második helyét 733 ezer éjszakás forgalmával - írta a balatontipp.hu.

Egy évvel ezelőtt a harmadik helyen Zalakaros szerepelt, akkor a pozíciót korábban őrző Siófok a negyedikre szorult. Úgy tűnik azonban, hogy a KSH-nál utólag előkerült valahonnan 27562 plusz éjszaka, amivel Siófok visszamenőleg is megőrizte a harmadik helyet 2018-ban, s azt 2019-ben is tartani tudta Zalakaros előtt - elemezte az adatokat a portál.

balatontipp.hu/KSH
balatontipp.hu/KSH

Az élbolyba tartozók közül jelentősebb növekedést a turizmusát a volt Úttörővárosban működő Erzsébet táborra alapozó Zánka ért el. Ezzel átvette az 5. helyet az 5,2 százalékos visszaesést produkáló Zamárditól. Az első tízes mezőnyben említésre méltó még Tihany 8,2 százalékos javítása. Ami azért is jelentős, mert Zánkával ellentétben nekik ezt a piacról kellett összehozni. Hasonlóan markáns változás zajlott, csak éppen fordított irányba Balatonszemesen, ahol 9,4 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma az előző évhez képest.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×