eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Gondolkodásbeli, a cég vezetését érintő változást vezényel le a Magyar Nemzet új főszerkesztője

A lap internetes változatának látványos modernizációjára kapott felhatalmazást.

Toót-Holló Tamás korábban a Magyar Távirati Iroda főszerkesztője és a Mediaworks központi online szerkesztőségének vezetője volt.

Ha valaki a polgári oldalon lévőnek érzi magát és a sajtószakmában dolgozik, nem is térhet ki, nem is akar kitérni egy ilyen megtiszteltetés, lehetőség elől. Ez csupa fény, ragyogás és várakozás - fejezte ki örömét Toót-Holló Tamás, a Magyar Nemzet új főszerkesztője az InfoRádióban. Úgy vélte, hogy bár bármi közbejöhet, de terveznie csak az idők végezetéig érdemes, csak így, hittel, aggály nélkül lehet belevágni egy nagy feladatba.

"Leginkább az online tér meghódítását tervezem. Ez akár gyorsan és látványosan is hozhat eredményt vagy hosszú időtávlatban is kibonthatja a hatását" - fejtette ki a szakember.

A cégvezetés világos elvárást fogalmazott meg vele szemben - szögezte le. "A fejlődés bázisa a teljes újságírói állomány lesz. Nem egy, az újságéval párhuzamos szerkesztőséget fejlesztünk föl, hanem egy gondolkodásbeli, a cég vezetését érintő, filozófiai váltást hajtunk végre. Mindenki elsősorban az online-ra koncentrálva alkot. Minden, ami elkezd megszületni, akár csak egy gyorshír formájában, az online-ra megy ki, ott kezd fölfejlődni, kibontakozni, gazdagodni. És mikor a print lap készítése eljut egy olyan fázisba, hogy egy-egy rovatot le kell zárni, akkor az online termékek közül, mint egy svédasztalról, a lehető legízletesebb falatokat, a legszebb, legpompázatosabb termékeket örömmel leválogatják, a print hasábokba betördelik" - fejtette ki Toót-Holló Tamás.

A print a világban mindenütt veszíti pozícióit, a hír típusú tartalmak ilyen formában történő fogyasztása visszaesik, az internetre helyeződik át, de tudják, hogy a nyomtatott kiadás hol tud még hatásos teljesítményt nyújtani. "Háttéranyagok, riportok, interjúk, elemzések azok az anyagok, amelyek másnap is megállják a helyüket" - nyilatkozta a Magyar Nemzet új főszerkesztője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×