eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Megszólalt a megyei kormányhivatal a "nem létező" gyermek ügyében

Eltitkolta várandósságát egy dusnoki nő, majd a gyermek születése után nem vették anyakönyvi nyilvántartásba. A kicsi semmilyen egészségügyi ellátást, így védőoltást sem kapott.

Eljárás indult egy dusnoki pár ellen, miután nem anyakönyvezték gyermeküket; a babának semmilyen hivatalos irata sincs, születése óta pedig semmilyen egészségügyi ellátásban sem részesült, a szülők elutasítják azt – írta meg az Infostart is. A baon.hu megkereste a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalt, amely közölte: bejelentés folytán értesültek arról, hogy Dusnokon 2019 szeptemberében gyermek született, ismeretlen szülőktől. Az anya nem vett részt várandós gondozáson, az eltitkolt terhességet követően otthonában szülte meg gyermekét, az otthonszülésre vonatkozó jogszabályi rendelkezések figyelembevétele nélkül. A szülők a gyermek anyakönyveztetését megtagadták.

A család Magyarország joghatóságát nem fogadja el, minden jogi szabályozástól, minden állami szervvel való kapcsolatfelvételtől elhatárolódik, a gyermekre vonatkozó minden egészségügyi ellátást elutasítja.

Miután a szülők a többszöri kötelezés ellenére sem teljesítették a jogszabályban előírtakat, a kormányhivatal döntött a gyermek családból történő kiemeléséről és az ideiglenes gondozási helyének kijelöléséről – írták.

Eljárásukat a szülők korábban azzal magyarázták, hogy a "természetességre törekszenek".

A fiatal pár megkereste a polgármestert is, aki arra próbálta meg rábírni őket, hogy a gyermekük érdekében tartsák be a törvényeket. "Ennél többet mi nem tehetünk" - mondta Mindszenti István.

A kisfiú – aki a szüleitől a Bátor Nyilas nevet kapta – állítólag nevelőszülőkhöz került és Péter lett a neve. A kormányhivatal az ügyről részleteket nem árult el, adat- és gyermekvédelmi okokból. Azt azonban – amellett, hogy a gyerek már "hivatalosan is létezik" – leszögezték: a kormány minden magyar gyermek jogait megkülönböztetés nélkül biztosítja. A gyermeknek joga van a lehető legjobb egészségi állapothoz, valamint, hogy orvosi ellátásban és gyógyító nevelésben részesülhessen.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×