eur:
393.55
usd:
368.27
bux:
66315.93
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Négyből három halálos gázolás fényjelzés nélküli zebrán történik

A Szolidaritás képviselője kérdezte újfent a balesetekről a rendőrséget. Mint írja, brutálisak a tavalyi számok.

Az elmúlt évben 969 baleset történt az országban kijelölt gyalogosátkelőhelyen, amelyek közül 39 volt halálos kimenetelű – derült ki a rendőrség zebrás gázolásokra vonatkozó válaszából, amelyet Székely László országgyűlési képviselő firtatott korábban.

Az Index által szemlézett anyagból az is kiolvasható, hogy a zebrákon történt valamennyi baleset csupán 12 százalékánál, tehát 113 esetben működött a lámpa. A képviselő megjegyzi, „a balesetek majdnem fele Budapesten, tízből kilenc gázolás fényjelző nélküli gyalogosátkelőhelyen történik. Négyből három halálos baleset szintén fényjelzés nélküli zebrán történt 2019-ben”.

A portál emlékeztet, a Szolidaritás politikusa parlamenti eseti bizottságot is kezdeményezett az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×