eur:
393.42
usd:
368.4
bux:
65930.86
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A tüdőgyulladást okozó új koronavírus miatt védőmaszkot viselnek a sanghaji Hung Csiao vasútállomáson járőröző katonák 2020. január 22-én. Kínában 17-re emelkedett a tüdőgyulladást okozó új koronavírusban elhunytak, valamint 470-re nőtt a fertőzöttek száma. A járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhanban óvintézkedések léptettek életbe: a repülőtéren és vasútállomásokon ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét, és karanténba helyezik mindazokat, akiknél lázas tüneteket tapasztalnak. A kínai városokban a holdújévi munkaszünet miatt várhatóan jelentősen emelkedik az utasforgalom.
Nyitókép: MTI/EPA/Lu Hung-csie

Koronavírus: megszólalt a Népegészségügyi Központ

Magyarországon nincs koronavírusos beteg és kevés az esélye a járványnak - hangsúlyozta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), hozzátéve: fokozottan figyelemmel kísérik a kínai koronavírus járványt, és amint indokolttá válik, megteszik a szükséges intézkedéseket.

Azt írták: a Kínában felbukkant, tüdőgyulladással járó megbetegedés okozója egy újonnan kimutatott koronavírus, amely - egyéb koronavírusokhoz hasonlóan - légúton, valamint szájon át fertőzhet.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelenleg nem javasol semmilyen utazási vagy kereskedelmi megszorítást Kínával kapcsolatban az új vírus miatt. Kiemelték azt is, hogy három EU-tagállam repülőteréről (London, Párizs, Róma) indulnak közvetlen járatok a kínai Wuhanba, más EU-országok nagy forgalmú légi csomópontjairól pedig átszállással lehet eljutni oda. A kínai hatóságok a Wuhani nemzetközi repülőtéren január 15-től bevezették a kiutazók egészségügyi szűrését (lázmérés). A lázas utazóknál további vizsgálatot végeznek.

A nemzetközi tapasztalatok alapján a WHO jelenleg nem javasolja a többi ország számára a beutazók egészségügyi szűrését, egyebek között annak alacsony hatékonysága miatt.

Az NNK az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) által kiadott, ellenőrzött szakmai információkat fogadja el hitelesnek - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.

Ennyire vegyes a kép Európában a gázai konfliktussal kapcsolatban

Az öreg kontinensnek közben már nem igazán osztanak lapokat, sokkal inkább a térségi szomszédoknak, illetve az Egyesült Államoknak - vélekedett az InfoRádióban Sayfo Omar (Migrációkutató Intézet). Jól látható szerinte, hogy a kormányok elsődleges célja, hogy a konfliktus ne terjedjen át az utcákra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Ami a gazdasági eseményeket illeti, csütörtökön az ÁKK kötvényaukciót tart, délután pedig az amerikai lakáspiacról újabb adatot közölnek, utóbbi a monetáris politikai kilátások szempontjából érdekes. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×