eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Infravörös hőmérővel méri egy távozó utas testhőmérsékletét egy dolgozó a vuhani nemzetközi repülőtéren 2020. január 21-én. A Pekingben és a dél-kínai Sencsenben is felbukkant új, tüdőgyulladást okozó vírus kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhanban jelentősen megugrott a fertőzöttek száma, a vírusfertőzés eddig legkevesebb négy ember halálát okozta.
Nyitókép: Dake Kang

Koronavírus: 41 halott Kínában, 3 beteg Franciaországban

Kínában az új koronavírus okozta megbetegedések halálos áldozatainak száma már 41-re nőtt, a fertőzöttek száma 1287-re emelkedett. Tizenhárom város van zárlat alatt. Közben Franciaországban a megbetegedés harmadik esetét erősítették meg péntek este.

További 15 ember veszítette életét szombatra az új koronavírus okozta megbetegedésben Kínában, s ezzel a kór halálos áldozatainak száma már 41-re nőtt - jelentették be a kínai egészségügyi hatóságok szombaton, közölve azt is, hogy a fertőzöttek száma 1287-re emelkedett.

Péntek délután a halálos áldozatok száma országos szinten még 26 volt. Bár a fertőzöttek túlnyomó többségét még mindig a járvány epicentrumaként ismert közép-kínai Hupej tartományban tartják számon, az áldozatok közül egy a Pekinggel szomszédos Hopej, egy pedig az észak-kínai Hejlungcsiang tartományban hunyt el.

Az ország 31 tartományából immár 29-ben regisztráltak fertőzötteket,

csupán a Tibeti-fennsíkon található, gyéren lakott Csinghaj tartományból és a Tibeti Autonóm Területről nem érkezett hír egyetlen esetről sem.

A legfrissebb jelentések szerint Hopej tartomány egyik kórházában meghalt a fertőzéstől egy 62 éves orvos, aki a frontvonalban küzdött az elmúlt napokban a járvány ellen.

Mintegy 40 millió ember mozgását korlátozzák Közép-Kínában az új koronavírus okozta tüdőgyulladás-járvány megfékezése érdekében, ennyien laknak ugyanis összesen abban a 13 Hupej tartománybeli városban, amelyben pénteken bizonytalan időre felfüggesztették a kifelé tartó közlekedést - derül ki a kínai sajtó tudósításaiból.

Már három betegről tudnak Franciaországban

Az új koronavírus okozta megbetegedés harmadik esetét erősítették meg Franciaországban péntek este. A tüdőgyulladást okozó új korokozó megjelenését ezen a napon jelentette be a francia egészségügyi minisztérium, ez volt az első megerősített eset Európában. Csütörtök estig még két megbetegedésről volt szó (az elsőt Bordeaux-ban, a másodikat Párizs térségében regisztrálták), bár a nap folyamán az SOS Médecins francia mentőszolgálat közölte, hogy Bordeaux egészségügyi szervei a koronavírusra jellemző tünetek miatt megfigyelés alá helyeztek egy kínai származású férfit, aki Kínából Hollandián keresztül érkezett Franciaországba.

A francia egészségügyi hatóságok este közölték:

a három beteget Bordeaux-ban és Párizsban kezelik kórházban, mégpedig elkülönítve.

Buszokkal menekítik a franciákat Vuhanból

Franciaország közben döntést hozott arról: autóbuszokkal segíti a fertőzés gócpontjának számító Vuhanban tartózkodó francia állampolgárokat, hogy távozhassanak onnan.

Jean-Yves Le Drian külügyminiszter nyilatkozatában közölte: "Franciaország vuhani főkonzulátusa tájékoztatta a (francia) állampolgárokat arról, hogy a helyi hatóságokkal együttműködve autóbuszjáratokat bocsát rendelkezésükre, lehetővé téve ezzel, hogy ha akarják, házastársaikkal és gyermekeikkel együtt elhagyhassák a várost".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×