eur:
395.13
usd:
371.12
bux:
65254.29
2024. április 19. péntek Emma
Ferkó Attila háziorvos influenza elleni védőoltást tartalmazó fecskendővel a kezében Salgótarjánban 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Még nem késő kérni a védőoltást

Még nem késő beadatni az influenza elleni vakcinát, mivel a járvány várhatóan csak pár hét múlva kezdődik – hívta fel a figyelmet Müller Cecília országos tisztifőorvos kedden. A járványos küszöbértéket heti 700-800 új beteg jelenti, de Magyarország még nem jár közel ehhez az értékhez.

Az influenzás megbetegedések száma karácsony előtt emelkedett, de az ünnepek alatt, mivel a legtöbben otthon tartózkodtak, a vírus légi terjedése akadályozott volt. Magyarországon az elmúlt évek tapasztalatai alapján

január végén, február elején szokott tetőzni a járvány,

így jelenleg mindenképpen javasolt kérni az oltást – közölte a tisztifőorvos a köztévé reggeli műsorában.

Az oltás a rizikócsoportba tartozóknak – krónikus megbetegedésben szenvedőknek, 60 év felettieknek, egészségügyi dolgozóknak, szociális intézmények munkatársainak – kiemelten fontos, tette hozzá Müller Cecília.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×