INFORÁDIÓ 
2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

a nap hírei

varga mihály

klaus iohannis

A pénzügyminiszter szerint csak 2020 után lehet realitása a személyi jövedelemadó csökkentésének - a nap hírei

Infostart

Romániában az exit poll szerint Klaus Iohannist választották újabb öt évre államfővé. Súlyos a helyzet Észak-Olaszországban és a francia Riviérán a heves esőzés és áradások miatt.

A pénzügyminiszter szerint csak 2020 után lehet realitása a személyi jövedelemadó csökkentésének, mert jövőre az ideinél kevésbé nő a magyar gazdaság. Varga Mihály a Kossuth Rádióban megismételte: a kormány feladata 2020-ban a magyar gazdaság, a munkahelyek és vállalatok védelme.

A jövő évtől 25 százalékkal több támogatást kapnak a méhészek - mondta az agrárminiszter. Nagy István a magyar méhészek 11. világtalálkozóján Gödöllőn azt mondta: a beporzási támogatás összegét méhcsaládonként a mostani duplájára, ezer forintra emelik.

Szlovák-magyar együttműködés segíti a határmenti turizmust. A kezdeményezés célja, hogy bemutassa a Csallóköz és Szigetköz természeti és kulturális értékeit. A Cultractive elnevezésű weboldalon városnéző, kerékpár-, gyalog- és vízitúrák találhatók.

A tartós élelmiszer- és ruhafelajánlások mellett ajándékkönyveket és önkénteseket is vár a Mikulásgyár. A szervezők november 29-től december 21-ig gyűjtik a rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, ruhákat, játékokat a Millenáris Parkban.

Továbbra is súlyos a helyzet Észak-Olaszországban és a francia Riviérán a heves esőzés és áradások miatt. Franciaországban két ember meghalt, egy harmadiknak nyoma veszett az áradásban. Olaszországban leszakadt a Torinó és Savona közötti viadukt, a katasztrófa idején nem haladt át rajta gépjármű. Velencében nem javult a helyzet, a város egyes részei továbbra is víz alatt állnak.

Romániában a belföldi szavazóhelyiségek zárása után közzétett exit poll-becslések szerint Klaus Iohannis államfő magabiztos győzelmet aratott az elnökválasztás második fordulójában ellenfele, Viorica Dancila volt miniszterelnök felett. A becslések szerint a jelenlegi államfő az érvényes voksok több mint 65 százalékával nyert.

Rekordot döntött a hongkongi helyhatósági választásokon szavazók száma. A szavazásra regisztráltak száma meghaladta a 4 milliót. A 452 kerületi tanácsi helyért pedig minden idők legtöbb jelöltje több mint ezer ember indult.

Az atomfegyverek leszerelését sürgette Ferenc pápa Japánban tett látogatásakor. A katolikus egyházfő Hirosimában és Nagaszakiban meglátogatta a második világháborús emlékhelyeket, beszédében erkölcstelennek nevezte az atomfegyverek birtoklását.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018