eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

A pénzügyminiszter szerint csak 2020 után lehet realitása a személyi jövedelemadó csökkentésének - a nap hírei

Romániában az exit poll szerint Klaus Iohannist választották újabb öt évre államfővé. Súlyos a helyzet Észak-Olaszországban és a francia Riviérán a heves esőzés és áradások miatt.

A pénzügyminiszter szerint csak 2020 után lehet realitása a személyi jövedelemadó csökkentésének, mert jövőre az ideinél kevésbé nő a magyar gazdaság. Varga Mihály a Kossuth Rádióban megismételte: a kormány feladata 2020-ban a magyar gazdaság, a munkahelyek és vállalatok védelme.

A jövő évtől 25 százalékkal több támogatást kapnak a méhészek - mondta az agrárminiszter. Nagy István a magyar méhészek 11. világtalálkozóján Gödöllőn azt mondta: a beporzási támogatás összegét méhcsaládonként a mostani duplájára, ezer forintra emelik.

Szlovák-magyar együttműködés segíti a határmenti turizmust. A kezdeményezés célja, hogy bemutassa a Csallóköz és Szigetköz természeti és kulturális értékeit. A Cultractive elnevezésű weboldalon városnéző, kerékpár-, gyalog- és vízitúrák találhatók.

A tartós élelmiszer- és ruhafelajánlások mellett ajándékkönyveket és önkénteseket is vár a Mikulásgyár. A szervezők november 29-től december 21-ig gyűjtik a rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, ruhákat, játékokat a Millenáris Parkban.

Továbbra is súlyos a helyzet Észak-Olaszországban és a francia Riviérán a heves esőzés és áradások miatt. Franciaországban két ember meghalt, egy harmadiknak nyoma veszett az áradásban. Olaszországban leszakadt a Torinó és Savona közötti viadukt, a katasztrófa idején nem haladt át rajta gépjármű. Velencében nem javult a helyzet, a város egyes részei továbbra is víz alatt állnak.

Romániában a belföldi szavazóhelyiségek zárása után közzétett exit poll-becslések szerint Klaus Iohannis államfő magabiztos győzelmet aratott az elnökválasztás második fordulójában ellenfele, Viorica Dancila volt miniszterelnök felett. A becslések szerint a jelenlegi államfő az érvényes voksok több mint 65 százalékával nyert.

Rekordot döntött a hongkongi helyhatósági választásokon szavazók száma. A szavazásra regisztráltak száma meghaladta a 4 milliót. A 452 kerületi tanácsi helyért pedig minden idők legtöbb jelöltje több mint ezer ember indult.

Az atomfegyverek leszerelését sürgette Ferenc pápa Japánban tett látogatásakor. A katolikus egyházfő Hirosimában és Nagaszakiban meglátogatta a második világháborús emlékhelyeket, beszédében erkölcstelennek nevezte az atomfegyverek birtoklását.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×