INFORÁDIÓ
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit

zugló

parkolás

automata

horváth csaba

kupper andrás

csalás

Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje az MSZP kongresszusán, ahol a párt európai parlamenti (EP-) listájáról és választási programjáról döntenek a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. február 16-án.

Lekerült a napirendről Zugló parkolási ügye

Egyelőre mégsem szavaz Zugló képviselő-testülete arról a parkolásról szóló előterjesztésről, ami alapján újabb négy évre kötne szerződést az önkormányzat egy új céggel.

Horváth Csaba polgármester az InfoRádióban elmondta, csak arról fogadtak el határozatot csütörtökön, hogy Zugló elsőként csatlakozzon az egységes fővárosi parkolási rendszerhez, illetve, hogy a parkolóautomaták be legyenek kötve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszerébe. Hozzátette:

a parkolás ügyéről lakossági konzultációt kezdeményez a három, bővítendő parkolási körzetben élőkkel.

Azt tervezik, hogy minden körzetben legalább egy lakossági fórumot tartsanak a témában, és a körzet egyéni képviselői személyesen is felkeresik a lakókat. Az új parkolási rendszerről és a zónákról szóló pályázat ügyében a közbeszerzési döntőbizottság végső határideje december 31.

A parkolási szerződést azért vitatják sokan, mert a megállapodást egy meglehetősen kétes előéletű társasággal kötötték volna meg. Ezzel kapcsolatban a zuglói polgármester korábban az InfoRádióban hangsúlyozta: a XIV. kerület számára a legelőnyösebb ajánlatot a C-Ware Kft. kínálta, amelynek csak résztulajdonosa a csalási ügybe keveredett Kupper András. A lehetőség az önkormányzat és a lakosság számára kivételesen előnyös lenne, fogalmazott korábban az InfoRádiónak Horváth Csaba polgármester.

A 444.hu írt arról, hogy

a zuglói önkormányzat 4 évre köthet szerződést a Kupper Andráshoz köthető céggel. Kupper Andrást korábban többrendbeli csalás miatt elítélte a bíróság.

A portál szerint az övé volt a Centrum parkolási társaság, amelynek több egykori munkatársa jelenleg is a vádlottak padján ül, csalás vádjával. Horváth Csaba szerint Kupper András nem a vezetője a C-Ware Kft.-nek, a polgármester úgy látja, az önkormányzatnak a lakosság érdekeit kell képviselnie.

"Megnézettem, mert én sem ismertem a részleteket: 25 százalékos tulajdonosa, és nem tisztségviselője Kupper András a cégnek – fogalmazott. – Európa legnagyobb parkolóautomata-gyártó cége a Parkeon SAS, amely a legkorszerűbb gépeket a legolcsóbban árulja a piacon. Van egy magyarországi kizárólagos forgalmazója, a C-Ware, aminek kisebbségi, 25 százalékos tulajdonosa, és nem tisztségviselője Kupper András, akit más cégben, más ügyben marasztaltak el. A kérdés az, ha úgy tetszik, az erkölcsi dilemma: hogy az önkormányzat közbeszerzési eljárásban egy nagyon jó ajánlatot kap, ami mind műszakilag, mind pénzügyileg előnyös az önkormányzatnak és a lakóinak, akkor vajon egy 15 évvel ezelőtt elmarasztalt résztulajdonos miatt van-e okunk egy előnyös ajánlatot elutasítani? Ez egy valódi morális dilemma, de nem gazdasági és nem szakmai."

Horváth Csaba arról is beszélt, hogy hol bővítenék a fizetős zónákat Zuglóban, és ez mit jelent az ott lakók számára.

"Meglehetősen sok utcát kellene fölsorolnom, de a Nagy Lajos környéke, az Erzsébet királynő útja környéke, a Róna utca bizonyos környékei értintettek. Nagyon fontos, hogy a zuglói lakosoknak a parkolás ingyenes – hangsúlyozta ki. – Tehát a saját lakókörnyezetükben lévő parkolási zónákban nem kell a zuglói polgároknak parkolási díjat fizetniük, akkor sem, ha két autójuk van."

A polgármester szerint az ügyben személyes érzelmeknek és fenntartásoknak nincs helye.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó hang

Zuglói parkolási rendszerről szóló döntés elnapolva - Horváth Csaba
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018