INFORÁDIÓ
2021. július 26. hétfő
Anikó, Anna

usa

légierő

bemutató

repülés

Különleges amerikai katonai jármű tűnik fel Budapest felett - videó

Különleges amerikai katonai jármű tűnik fel Budapest felett - videó

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Október 25-én kezdődött meg a magyar és amerikai különleges műveleti erők közös kiképzése a magyar fél meghívására.

Az Amerikai Légierő CV-22B konvertiplánjai a közelmúltban Szolnok mellett vettek részt a Trojan Footprint nevű, az Amerikai Különleges Műveleti Erők Európai Parancsnoksága által vezetett gyakorlatban, valamint a magyar Black Swan hadgyakorlatban is - emlékeztet az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének honlapja. Sajtóközleményükben pedig azt is megírták, hogy

a közös munka részeként az USA légierejének CV-22B Osprey konvertiplánjai Budapest fölött fognak bemutató repülést tartani október 29-én, kedden délben.

“A magyar és az amerikai katonák azért gyakorlatoznak együtt, hogy javítsák a két haderő interoperabilitását és megvitassák a korábbi hadgyakorlatok, mint például a Trojan Footprint során felmerült közös érdekeltségeket, beleértve a Különleges Műveleti Erők Repülő Feladatszabó Egységének fejlesztését, illetve a pilóták által hasznosítható legjobb gyakorlatokat.”

A konvertiplán olyan repülőgép, amely a szárnyai végein található hajtóművek függőleges elforgatásával kombinálja a helikopterek és a légcsavaros repülőgépek tulajdonságait.

A CV-22 Osprey fel tud szállni függőlegesen, tud helyben lebegni, de vízszintesen leszállni is, valamint képes a turbómeghajtású repülőgépekre jellemző nagy hatótávolságú, hatékony üzemanyag-felhasználású és gyors repülésre.

A sajtóközlemény szerint feladatai közé tartozik a különleges műveleti erőket támogató, messzire történő behatolás ellenséges területre, az onnan történő kimenekítés, valamint az utánpótlás-szállítás – olvasható a közleményben.

Nyitókép: Wikipedia/Vernon Pugh, U.S. Navy
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018