eur:
394.64
usd:
364.89
bux:
65498.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: police.hu

A halálos balesetek száma miatt figyelmeztetnek

Mintegy ötvenen haltak meg közúti balesetben októberben, ez a szám kiemelkedőnek számít. A helyzet nem javult az elmúlt hetekben.

2019-ben eddig 477-en haltak meg közúti balesetben, kevesebben, mint az elmúlt években, az előző hónapokban azonban jelentősen megugrott a halálos balesetek száma - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője kedden az M1 aktuális csatornán.

Óberling József azt mondta, hogy

ezek több mint kilencven százaléka figyelmetlenség, szabályszegés és felesleges kockázatvállalás miatt történik.

Véleménye szerint mindenkinek el kellene mennie egy vezetéstechnikai tréningre, ahol megtanulható, hogyan kell reagálni bizonyos közlekedési szituációkban.

A rendőrség a közelmúltban a balesetek megemelkedett száma miatt vörös kód figyelmeztetést adott ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×