eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Egy végzett hallgató a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar diplomaosztó ünnepségén az egyetem díszudvarán 2018. június 15-én. A következő hetekben az intézmény tizennégy karának 3600 végzős hallgatója veheti át oklevelét.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Rendre több a külföldi hallgató

Az egyetemisták és főiskolások 16,5 százaléka érkezett más országból a magyar felsőoktatásba.

Jelenleg több mint 33 ezer külföldi tanul a hazai felsőoktatásban, míg 2015-ben mintegy 23 ezren voltak, ami az akkori összes nappali tagozatos hallgató 12 százalékát jelentette – ismerteti a Világgazdaság. A külföldi állampolgárságú hallgatók száma és aránya folyamatosan nő, az utóbbi mutató tavaly 16,5 százalék volt az Oktatási Hivatal adatai szerint.

Ehhez hasonló,

15 százalékos arányról és a külföldiek növekvő számáról számolt be a lapnak a Budapesti Corvinus Egyetem

(BCE) is. Tizenhárom alapképzéséből hat, a huszonkét mesterszakából tizenkettő érhető el angolul. A Corvinus 2030-ra meg szeretné háromszorozni az idegen nyelvű képzésben részt vevő hallgatók arányát, akik részben külföldiek, részben magyarok.

Nagyon sok külföldi tanul az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) is, főként az anglisztika, a programtervező informatikus, a pszichológia, a nemzetközi tanulmányok és az alkalmazott közgazdaságtan szakra iratkoznak be az ELTE-től kapott válasz szerint.

A tavalyi 11 százalékról körülbelül ötszáz fővel mintegy 13 százalékra emelkedett a külföldi hallgatók aránya.

A hallgatók toborzásakor az egyetem elsősorban a Magyarországtól keletre fekvő területekre fókuszál.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×