eur:
392.52
usd:
365.9
bux:
66689.15
2024. április 25. csütörtök Márk
A Fidesz központi kampányzáró rendezvényének kezdésére várakozók Székesfehérváron, a Városház téren az Országalmánál 2018. április 6-án. A rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök, pártelnök mond beszédet.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Századvég: tartja előnyét a Fidesz-KDNP, az ellenzéki oldalon a DK áll az élen

Ha most vasárnap lennének a választások, a teljes népesség 37 százaléka voksolna a kormánypártokra - derül ki a Századvég Alapítvány szeptemberi pártpreferencia-vizsgálatából, amely szerint a kampányidőszak sem hozott változást az ellenzéki erők támogatottságában, a Fidesz-KDNP népszerűsége töretlen.

A DK és a Momentum bázisa "mindössze 8-8 százalék", míg a Jobbik támogatottsága 6 százalék. A Századvég szerint

az MSZP "nem tudta kiheverni az európai parlamenti választásokon elszenvedett kudarcot",

a párt jelenleg 5 százalékon áll. Ebben a szegmensben az LMP-re és a Mi Hazánk Mozgalomra 2, más létező pártokra pedig a megkérdezettek 3 százaléka voksolna. A bizonytalanok aránya 29 százalék. Hasonló a helyzet a biztos szavazó pártválasztók körében is - értékelt a Századvég hozzátéve, hogy továbbra is jelentős a szakadék a kormánypártok és a baloldal támogatottsága között: a Fidesz-KDNP ebben a közegben 54 százalékon áll.

Gyurcsány Ferenc a májusi európai parlamenti voksolás óta "magabiztosan uralja az ellenzéki térfelet",

a DK-t a biztos szavazók 11 százaléka támogatja. Az átrendeződő baloldal nyertesei közé tartozik még a Századvég szerint a Momentum, amely ebben a közegben 10 százalékon áll, az MSZP és a Jobbik viszont "továbbra sem tudott kimozdulni a holtpontról". Az előbbi 7, az utóbbi 8 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

Továbbra is a bejutási küszöb alatt áll az LMP és a Mi Hazánk Mozgalom: a biztos szavazó pártválasztók 3-3 százaléka szavazna e pártokra. Más létező pártok ebben a szegmensben 4 százalékon állnak - közölték.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×