eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Frankfurt, 2018. január 29.2017. augusztus 2-án Frankfurtban készített kép egy dízel Volkswagen kipufogóiról. Német újságok 2018. január 28-i beszámolói szerint a Volkswagen, a Daimler és a BMW által alapított és időközben már megszűnt, a szállítási szektor környezeti és egészségügyi helyzetével foglalkozó európai kutatócsoport (EUGT) megbízásából az aacheni Egyetemi Kórház egyik intézete 25 emberen tanulmányozta a dízel üzemanyag füstjében lévő egyik gáz, a nitrogén-dioxid (NO2) hatását. (MTI/AP/Michael Probst)
Nyitókép: Michael Probst

Újabb akciókban ellenőrzik az autósokat

Az őszi-téli hónapokban is folytatja a tematikus ellenőrzéseket az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) működő közúti közlekedési hatóság a közlekedésbiztonság javítása, a szabálykövető vállalkozások védelme és az autósok szemléletformálásának elősegítése érdekében - mondta Mosóczi László, a tárca közlekedéspolitikáért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyarország rendszeresen részt vesz a 14 európai ország közlekedési hatóságait tömörítő Euro Control Route (ECR) együttműködés ellenőrzéseiben, a kedden kezdődő háromnapos akció során a veszélyes árut szállító gépjárművek és a személyszállító járművek, elsősorban az autóbuszok műszaki biztonsági ellenőrzését végzik a szakemberek - ismertette az államtitkár.

A közlekedési hatóság az ITM felkérése alapján is végez hazai tematikus-szezonális ellenőrzéseket,

jövő hétfőn indul a 22 éves múltra visszatekintő közúti közlekedési környezetvédelmi akció.

Ennek keretében négy nagyvárosban, Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden öt napig, változó helyszíneken dolgoznak majd a szakemberek, a területileg illetékes közlekedési felügyeletek 1400-1600 mérést végeznek majd el - jelezte Mosóczi László.

Az akció célja a figyelemfelhívás a környezetbarát, energiatakarékos gépkocsi-használat fontosságára, valamint a hazai járműállomány átlagos környezetvédelmi állapotának folyamatos vizsgálata és értékelése.

Mosóczi László felhívta a figyelmet, hogy ECR ellenőrzésekben októberben és novemberben is részt vesz majd a magyar hatóság.

Felidézte, hogy

a magyar szakemberek idén eddig négyszer működtek közre hasonló ellenőrzésben, több mint 4100 megvizsgált személy- és áruszállító járműből 384 esetben találtak kisebb-nagyobb hiányosságot.

A saját kezdeményezésen alapuló további ellenőrzések az év hátralévő részében öt témakörben várhatók - ismertette az államtitkár.

Vizsgálják majd

  • a felkészülést a téli autózásra,
  • a síszezonhoz kapcsolódó felkészülést,
  • a balesetveszélyes gépkocsiszállító karavánokat,
  • az autóbuszos személyszállítást az adventi időszakban az osztrák társhatósággal közösen
  • és a taxis szolgáltatókat.

Mosóczi László kiemelte azt is, hogy nyáron több mint 1500 taxit ellenőriztek a hatósági szakemberek Budapesten és a nagy nyári fesztiválok környékén, 123 próbavásárlást végeztek, és a feltárt hiányosságok miatt 28 járműnek bevonták a rendszámát.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×