INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

autó

jármű

ellenőrzés

rendőrség

Frankfurt, 2018. január 29.2017. augusztus 2-án Frankfurtban készített kép egy dízel Volkswagen kipufogóiról. Német újságok 2018. január 28-i beszámolói szerint a Volkswagen, a Daimler és a BMW által alapított és időközben már megszűnt, a szállítási szektor környezeti és egészségügyi helyzetével foglalkozó európai kutatócsoport (EUGT) megbízásából az aacheni Egyetemi Kórház egyik intézete 25 emberen tanulmányozta a dízel üzemanyag füstjében lévő egyik gáz, a nitrogén-dioxid (NO2) hatását. (MTI/AP/Michael Probst)

Újabb akciókban ellenőrzik az autósokat

Infostart / MTI

Az őszi-téli hónapokban is folytatja a tematikus ellenőrzéseket az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) működő közúti közlekedési hatóság a közlekedésbiztonság javítása, a szabálykövető vállalkozások védelme és az autósok szemléletformálásának elősegítése érdekében - mondta Mosóczi László, a tárca közlekedéspolitikáért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyarország rendszeresen részt vesz a 14 európai ország közlekedési hatóságait tömörítő Euro Control Route (ECR) együttműködés ellenőrzéseiben, a kedden kezdődő háromnapos akció során a veszélyes árut szállító gépjárművek és a személyszállító járművek, elsősorban az autóbuszok műszaki biztonsági ellenőrzését végzik a szakemberek - ismertette az államtitkár.

A közlekedési hatóság az ITM felkérése alapján is végez hazai tematikus-szezonális ellenőrzéseket,

jövő hétfőn indul a 22 éves múltra visszatekintő közúti közlekedési környezetvédelmi akció.

Ennek keretében négy nagyvárosban, Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden öt napig, változó helyszíneken dolgoznak majd a szakemberek, a területileg illetékes közlekedési felügyeletek 1400-1600 mérést végeznek majd el - jelezte Mosóczi László.

Az akció célja a figyelemfelhívás a környezetbarát, energiatakarékos gépkocsi-használat fontosságára, valamint a hazai járműállomány átlagos környezetvédelmi állapotának folyamatos vizsgálata és értékelése.

Mosóczi László felhívta a figyelmet, hogy ECR ellenőrzésekben októberben és novemberben is részt vesz majd a magyar hatóság.

Felidézte, hogy

a magyar szakemberek idén eddig négyszer működtek közre hasonló ellenőrzésben, több mint 4100 megvizsgált személy- és áruszállító járműből 384 esetben találtak kisebb-nagyobb hiányosságot.

A saját kezdeményezésen alapuló további ellenőrzések az év hátralévő részében öt témakörben várhatók - ismertette az államtitkár.

Vizsgálják majd

  • a felkészülést a téli autózásra,
  • a síszezonhoz kapcsolódó felkészülést,
  • a balesetveszélyes gépkocsiszállító karavánokat,
  • az autóbuszos személyszállítást az adventi időszakban az osztrák társhatósággal közösen
  • és a taxis szolgáltatókat.

Mosóczi László kiemelte azt is, hogy nyáron több mint 1500 taxit ellenőriztek a hatósági szakemberek Budapesten és a nagy nyári fesztiválok környékén, 123 próbavásárlást végeztek, és a feltárt hiányosságok miatt 28 járműnek bevonták a rendszámát.

Nyitókép: Michael Probst
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018